Bottas juhli kakkossijaa, Räikkösen auto romuksi

Formula ykkösten Britannian gp alkoi suomalaisittain murheellisesti Kimi Räikkösen rajulla ulosajolla, mutta päättyi Valtteri Bottaksen toiseen sijaan. Se on Williams-tallin suomalaiskuljettajan uran paras Grand Prix -sarjassa.

- Oikealla tiellä ollaan. Sanoinkin tiimille radiossa, että tästä on vain yksi askel eteenpäin, Bottas viittasi kilpailujen voittamiseen.

Räikkönen selvisi ilman vakavia vammoja rajusta pyörähdyksestä ensimmäisellä kierroksella. Hän pyöri radan Wellington-suoran alussa ja osui rajusti radan turvakaiteeseen.

Kisa keskeytyi Räikkösen ulosajon jälkeen ja jatkui vasta pitkän odotuksen jälkeen, kun turvakaide oli korjattu.

Bottas oli uusintalähdössä yhdeksäs ja nousi nopeasti kolmanneksi. Kakkossija alkoi häämöttää, kun kilpailua johtanut Mercedes-tallin Nico Rosberg ajoi radan sivuun. Keskeytykseen johtivat vaihdelaatikkoon iskeneet ongelmat.

Rosbergin epäonni avasi hänen tallitoverilleen Lewis Hamiltonille tien ylivoimaiseen voittoon. Samalla MM-sarjassa toisena oleva Hamilton kavensi tallitoverinsa MM-johdon neljään pisteeseen. Voitto oli Hamiltonille kuluvan kauden viides.

- Koskaan ei voi toivoa tallitoverille mitään huonoa, mutta minä todella tarvitsin tällaisen tuloksen, Hamilton totesi.

Bottas nousi MM-sarjassa viidenneksi. Hänen uransa edellinen visiitti gp-sarjan palkintokorokkeelle oli Itävallan gp:n kolmas sija pari viikkoa sitten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tällaisella radalla ajetaan viikonlopun F1-kisa