Brasilia käveli Perun yli lohkovoittoon – isäntämaalla viiden maalin juhlat

Isäntämaa Brasilia on voittanut oman alkulohkonsa jalkapallon Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa Copa Americassa. Brasilia nappasi lohkovoiton jyräämällä A-lohkon päätösottelussaan Perun 5–0.

Ennen päätöspeliä sekä Brasilia että Peru olivat neljässä pisteessä, kumpikin oli voittanut Bolivian ja pelannut maalittoman tasapelin Venezuelan kanssa.

Brasilia kuitenkin karkasi Sao Paulossa pelatussa ottelussa heti alussa menemällä reilussa puolessa tunnissa 3–0-johtoon. Brassien avauspuoliajan maaleista vastasivat Real Madridin Casemiro, Liverpoolin Roberto Firmino sekä Gremio-hyökkääjä Everton.

Firminon 2–0-maali 18. minuutilla meni täysin Perun maalivahdin Pedro Gallesen piikkiin. Gallesen pelinavausyritys kimposi Firminon kautta tolppaan ja siitä takaisin Firminolle, jolla oli helppo työ laittaa pallo maaliin ohi perulaisvahdin.

PSG:n Dani Alves lisäsi Brasilian johtoa toisen jakson alussa, ja Chelsean Willian täydensi loppulukemat hieman ennen loppuvihellystä.

Brasilia ei ollut ennen tätä vakuuttanut kotiyleisöä: alla oli 3–0-voitto heikosta Boliviasta ja maaliton tasapeli Venezuelaa vastaan. Murskavoitto viime kesän MM-kävijästä sai kuitenkin Sao Paulon yleisön innostumaan.

Brasilian esityksestä intoili myös päävalmentaja Tite, jonka mukaan ottelu oli yksi parhaista hänen päävalmentajakaudellaan.

–  Olimme luovia, tarkkoja, kliinisiä ja tehokkaita, Tite summasi.

Venezuela pelaa vahvaa turnausta

Toisen jatkopaikan A-lohkosta otti Venezuela, joka kukisti Bolivian 3–1. Venezuela nousi pisteellä ohi Perun, jolla on vielä mahdollisuus jatkopaikkaan parhaiden lohkokolmosten joukossa.

Venezuela on Etelä-Amerikan jalkapalloliiton jäsenistä ainoa, joka ei ole selviytynyt koskaan MM-kisoihin. Vahvat esitykset Copa Americassa, mukaan lukien tasapeli Brasilian kanssa, ovat kuitenkin tuoneet ilon hetkiä talouskriisin keskellä kärsiville venezuelalaisille.

– Olemme saavuttaneet kaikkien kunnioituksen. Omistamme tämän koko maalle, joka seuraa meitä aina tarkasti, sanoi Venezuelan 3–1-osuman tehnyt Atlanta Unitedin hyökkääjä Josef Martinez.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Venezuela ei ollut tehnyt eikä päästänyt maaliakaan, mutta nyt se rikkoi kuparisen heti ensimmäisellä peliminuutilla. Avausmaalin tehnyt Darwin Machis vastasi myös Venezuelan 2–0-maalista toisella puoliajalla.

Puolivälierissä Venezuela kohtaa B-lohkon kakkosen, joka saattaa olla Argentiina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.