Britannian MM-kärsimysturnaus jatkuu – Tanskan vuoro nöyryyttää sarjanousijaa

Jääkiekon Slovakian MM-kisoissa on jo aiemmin todistettu murskatuloksia, mutta viimeistään viidennen pelipäivän tiistain Britannia–Tanska-ottelu sai miettimään 16 maan turnauksen mielekkyyttä.

Tanska ruhjoi A-sarjanousija Britannian Kosicessa 9–0. Britannia on hävinnyt kaksi viime kisaotteluaan yhteismaalein 0–17 ja kaikki kolme turnauspeliään 1–20.

Tanska johti kahden erän jälkeen 8–0 ja hölläsi kolmannessa.

–  Tuollaisessa johtoasemassa on vaikea jatkaa pelaamista. Säästelimme lopussa bensaa ja pelasimme hyvän ottelun, kaksi maalia tehnyt Jokerien hyökkääjä Nicklas Jensen sanoi.

Tanska kohtaa seuraavaksi A-lohkossa torstaina lohkojohtaja Suomen.

Aikalisä 0

-

6-tilanteessa

Avausottelussaan Toni Söderholmin valmentamaa Saksaa vastaan Britannia vielä roikkui vastahyökkäyksillä mukana. Kanada- ja Tanska-tappiot jättivät karumman kuvan brittikiekkoilijoiden osaamisesta MM-kisojen pääsarjassa.

Tanska karkasi ensimmäisessä erässä runsaassa 12 minuutissa, jonka aikana se nakutti kolme maalia. Niistä 1–0 ja 2–0 syntyivät ylivoimalla 48 sekunnin välein. Tanska teki yhdeksästä osumastaan yhteensä neljä ylivoimalla ja yhden alivoimalla.

Britannian päävalmentaja Peter Russell otti aikalisän 0–6-tilanteessa, kun ottelu oli vanhentunut toisen erän alussa vasta 24.38.

KHL:n Jokereissa pelaavista tanskalaisista Nicklas Jensenin ohella Peter Regin keräsi tehot 0+2 ja puolustaja Jesper Aabo Jensen 0+1. Tanskan liigan Herningin hyökkääjä Morten Poulsen teki kolmen maalin hattutempun.

Murskavoitollaan Tanska kipusi alkulohkossa Yhdysvaltain rinnalle viiteen pisteeseen kärkkymään puolivälieräpaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.