Bulls hävisi kotikentällään Los Angelesille –  Markkaselle 11 pistettä

Lauri Markkasen heittolama jatkui, kun Los Angeles Lakers haki Chicagosta 123–107-voiton 36 pistettä takoneen LeBron Jamesin johdolla. Markkanen keräsi 11 pistettä ja viisi levypalloa, mutta sai 17 pelitilanneheitostaan sisään vain neljä.

Helmikuussa Markkanen teki uransa tehokkainta jälkeä nakuttamalla 26 pistettä ja 12,2 levypalloa ottelua kohti. Viidessä viime pelissä Markkasen keskiarvot ovat pudonneet 14,2 pisteeseen ja 7,6 levypalloon. Markkasen pelitilanneheitoista on viidessä viime pelissä uponnut vain 36,2 prosenttia ja kolmosista 19,4 prosenttia.

Lakersia vastaan Markkasen kaikki kahdeksan kolmosyritystä menivät ohi. Markkasen taistelupari, Lakersin toisen vuoden laitahyökkääjä Kyle Kuzma heitti 21 pistettä pelitilanneheittotarkkuudella 9/17.

–  Myönnän, etten pelaa kuten helmikuussa. Teen samalla tavalla töitä ja tiedän että se tulee vielä koska kaikki tuntuu samalta. Heitot eivät vain mene sisään, Markkanen sanoi Chicago Sun-Timesille.

Chicagon päävalmentaja Jim Boylen sanoi, että Bulls tarvitsee suomalaiseltaan enemmän tehoja voittaakseen.

–  Olisi mielestäni ennenaikaista ja väärin sanoa, että jotain on pielessä hänen kohdallaan. Sen voi sanoa, että hänen täytyy pelata paremmin, jotta meillä olisi mahdollisuus voittaa. On kyse sitten levypallojen ottamisesta ja pallon tuomisesta ylös, mitä hänen pitää tehdä enemmän. Hän pelasi hyvin, hän teki enemmän sitä. Ja hänen täytyy tietenkin saada vapaat heitot sisään, Boylen sanoi ESPN:n sivuilla.

Bulls johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen 34–16, mutta kolmannella neljänneksellä Lakers kiskaisi 16–0-kirin ja meni menojaan LeBron Jamesin johdolla. 35. syntymäpäiväänsä lähestyvä James upotti 23 heitostaan 15 ja kahmi lisäksi kymmenen levypalloa.

–  En ole nähnyt minkäänlaista heikkenemistä. Näen kaverin, joka tulee nopeissa hyökkäyksissä kuin tavarajuna, ja on halukas syöttäjä ja fyysinen puolustaja, Boylen arvioi Jamesin nykykuntoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.