Bulls kolmanteen perättäiseen voittoon – Markkanen takoi 24 pistettä 24 minuuttiin

Markkanen heitti jälleen eniten pisteitä.

Lauri Markkanen esitteli loppukauden kunniaksi heittovoimaansa ja johdatti Chicago Bullsin kolmanteen peräkkäiseen voittoon NBA-koripallossa. Markkanen heitti 24 pistettä, joista 15 kertyi kolmen pisteen heitoilla. Vain yksi suomalaisen kuudesta kolmen pisteen heitosta epäonnistui.

– Me menemme voittamaan jokaisen pelin. Toivottavasti saamme pidettyä tämän yllä, Markkanen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Bulls kukisti Charlotte Hornetsin 120–114. Markkanen ei pelannut ottelun viimeisellä neljänneksellä, kun päävalmentaja Fred Hoiberg päätti johtoasemassa lepuuttaa valtaosaa luottopelaajistaan.

Tulokaskauttaan pelaava Markkanen keräsi 24 minuutin aikana 24 pisteen lisäksi tilastoihinsa seitsemän levypalloa, yhden koriin johtaneen syötön ja torjui Hornetsin sentterin Dwight Howardin heiton.

– On syytä kiittää joukkuekavereita. Sain hyviä heittopaikkoja ja onnistuin niissä, kentän paras pistemies Markkanen sanoi Chicago Tribune -lehdelle.

– Lauri heittää todella hyvin. Hän pelaa suurella itseluottamuksella ja hänen pelissään on ajatusta, valmentaja Hoiberg kommentoi seuran Twitter-tilillä.

Chicagolla on runkosarjasta jäljellä neljä ottelua, joista seuraava lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa Bostonia vastaan. Bulls on voittanut kauden aikana 27 ottelua ja hävinnyt 51. Kolmas peräkkäinen voitto kelpasi joukkueelle, mutta vei Chicagon taas kauemmas ykkösvalinnasta ensi kesän varaustilaisuudessa.

James nousi tilastokolmoseksi

Cleveland Cavaliersin LeBron James heitti 27 pistettä Toronto Raptorsia vastaan ja saavutti taas uuden virstanpylvään NBA:ssa. Hän on heittänyt vähintään 20 pistettä 942 ottelussa, mikä nosti hänet kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi ohi Kobe Bryantin.

Jamesin edellä ovat enää Utahin pitkäaikainen tähti Karl Malone (1 134 20 pisteen ottelua) ja Lakersissa valtaosan urastaan pelannut Kareem Abdul Jabbar (1 122).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.