Bulls voittoon, Markkanen keräsi 19 pistettä

NBA-koripalloliiga on kehottanut, ettei Bulls pitäisi kokoonpanon ulkopuolella kuin korkeintaan yhtä tervettä pelaajaa, ja sunnuntaina Bulls noudatti liigan vaatimusta. Sen tarkoitus on estää tahallinen häviäminen varaustilaisuusmahdollisuuksien parantamiseksi.

Bullsin alkukauden aloitusviisikon laitahyökkääjä Justin Holiday sai katsella pikkutakissa, kun Bulls otti 129–122-vierasvoiton itälohkon hännänhuipusta Atlanta Hawksista.

Sen sijaan aloitusviisikon keskushyökkääjä Robin Lopez oli jälleen kokoonpanossa, mutta pelasi vain 12 minuuttia. Alkukauden kakkospelinjohtaja Jerian Grant istui koko ottelun, kun Bulls virallisen selityksensä mukaan arvioi loppukauden ajan nuoria pelaajia.

Bullsin voittosuhde (23 voittoa/43 tappiota) on NBA:n kahdeksanneksi heikoin. Chicago on enää yhden voiton jäljessä New York Knicksistä, joka Bullsin tavoin tähyää nuorta avainpelaajaa ensi kesän varaustilaisuudesta.

Lauri Markkanen keräsi 29 minuutissa 19 pistettä ja 8 levypalloa. Markkasen 13 pelitilanneheitosta upposi kuusi, mutta hänen helmikuun alusta jatkunut yskähtelynsä kolmosviivan takaa jatkui. Viidestä kolmosyrityksestään Markkanen sai sisään vain yhden.

Tammikuussa Markkanen heitti loistavasti ja upotti kolmosistaan 43,2 prosenttia. Helmikuussa suomalaistulokkaan kolmosyrityksistä putosi sisään 17,6 prosenttia, ja maaliskuun viidessä ottelussa hänen tarkkuutensa on ollut 33,3 prosenttia.

Hawksia vastaan Bullsin parhaat pistemiehet olivat Zach LaVine ja Bobby Portis, jotka kumpikin nakuttivat 21 pistettä. Atlantan tehokkain oli laitahyökkääjä Taurean Prince 38 pisteellä, 6 levypallolla ja 7 syötöllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.