CAS:n doping-kuuleminen: "Johaug erittäin helpottunut ja tyytyväinen"

Managerin mukaan sekä Johaug että hänen asianajajansa Christian B. Hjort olivat tyytyväisiä päivän antiin.

Erittäin tyytyväinen ja helpottunut. Näin kuvailtiin dopingista kärähtäneen norjalaishiihtäjän Therese Johaugin tunnelmia tiistaina urheilun vetoomustuomioistuimen CAS:n kuulemisen jälkeen.

Johaugin kuulemisen Sveitsin Lausannessa raportoitiin kestäneen noin 40 minuuttia. Hiihtäjä kuvaili istunnon tunnelmaa hyväksi norjalaiselle uutistoimistolle NTB:lle.

– Ensinnäkin olen tyytyväinen siitä, että tämä on minun puolestani ohi. Oli raskasta toistaa taas kaikki, mutta samaan aikaan se oli hieno kokemus. Nyt voin katsoa tulevaisuuteen ja keskittyä urheiluun, Johaug sanoi.

Johaugin managerin Jörn Ernstin mukaan hiihtäjä oli erittäin tyytyväinen ja helpottunut. Ernst kertoi lisäksi, että Johaugin asianajaja Christian B. Hjort oli tyytyväinen tiistain antiin.

– Asian käsittely ei ollut niin pelottavaa kuin hän oli etukäteen kuvitellut. Hänhän oli erittäin hyvin valmistautunut etukäteen, Ernst totesi.

Viime syksynä klostebol-nimisestä anabolisesta steroidista kärähtänyt Johaug selvitti tapaustaan CAS:lle, koska kansainvälinen hiihtoliitto FIS valitti hänelle määrätystä 13 kuukauden kilpailukiellosta. FIS pitää kieltoa liian lyhyenä.

 Johaug määrättiin Norjassa 13 kuukauden kilpailukieltoon. Urheilussa kielletyn lääkeaineen on kerrottu joutuneen Johaugin elimistöön Trofodermin-voiteesta, jolla Johaugin on kerrottu lääkinneen palaneita huuliaan.

Lääkäri toivoo Johaugin hiihtävän olympialaisissa

Johaugin mukaan hän sai lääkkeen Norjan maajoukkueen silloiselta lääkäriltä Fredrik S. Bendikseniltä. Bendiksen erosi tapauksen takia tehtävästään.

Tiistaina Bendikseniä kuultiin CAS-käsittelyssä todistajana. Bendiksenin kuulemisen kerrottiin kestäneen liki puolitoista tuntia.

– Tämä prosessi on ollut ammattimainen ja kunnollinen, Bendiksen sanoi.

– Juttu on kuitenkin kestänyt kauan. On hyvä, että asia on nyt edennyt tähän pisteeseen. Toivon, että Therese saa luvan osallistua ensi talven olympialaisiin, Bendiksen jatkoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.