Cancellara sanaton "moottoroitu pyörä" -väitteistä

Maantiepyöräilyn ykköstähtiin lukeutuva sveitsiläinen Fabian Cancellara hämmästyi väitteistä, joiden mukaan hän voitti kaksi kevään klassikkokisoista "moottoroidulla" pyörällä.

- Tuo on niin tyhmää, että olen sanaton. Minulla ei koskaan ole ollut pattereita pyörässäni, Cancellara puuskutti.

Internetin Youtube-sivustolla olevassa videossa ex-ammattilainen Davide Cassani esittelee pyörää, joka toimii hänen mukaansa polkimien kätkemän moottorin voimin. Moottoria operoidaan ohjaintangon kahvoihin piilotetun painikkeen kautta.

Cassanin videossa näytetään pätkää Cancellarasta ja tämän "epäilyttävistä" kädenliikkeistä kahvoissa, juuri ennen kuin hän erkanee helpon näköisesti muista pyöräilijöistä.

- Tuo on aika hassua, mutta siitä on nyt tullut iso juttu, eikä se olekaan enää niin hauskaa. Tämä on surullinen ja todella pöyristyttävä tarina. Uskokaa, että kaikki suoritukseni ovat kovan työn tulosta, Cancellara selvitti.

Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI vahvistaa, että Cancellaraa ei epäillä mistään. UCI:n tekniikkajohtaja Jean Wauthier kertoi belgialaislehti Het Laatste Nieuwsille, että Cancellaran syyllistyminen minkäänlaisen moottorin käyttöön on todella epätodennäköistä.

- Riski on yksinkertaisesti liian suuri. Pyöräilijälle, hänen tallilleen ja pyöränvalmistajalle. Cancellaran kaltainen mestari ei ota tuollaista riskiä.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.