Celtics vastaan Lakers, jälleen kerran

Perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa alkaa NBA-koripallokauden loppuottelusarja. Vastakkain kauden huipentumassa ovat jo 12. kerran liigan historiassa Boston Celtics ja Los Angeles Lakers.

1960- tai 1980-lukujen klassiset finaalikohtaamiset ovat jääneet historiaan, ja jälleen on lupa odottaa hienoa sarjaa yhteensä 32 mestaruutta vieneiden seurojen välillä.

Los Angeles Lakersin etulyöntiaseman puolesta puhuu pari asiaa: kotikenttäetu paremman runkosarjamenestyksen johdosta (57 voittoa, Bostonilla 50) sekä Kobe Bryant. Lakers ei hävinnyt kotonaan kertaakaan matkalla finaaleihin, ja Bryant on ollut pudotuspeleissä oma hurja itsensä (pistekeskiarvo 29,4, konferenssifinaaleissa 33,7).

Celtics on finaaleissa tällä kertaa hieman yllättäen. Runkosarjan 54:stä viime ottelustaan vain 27 voittanut joukkue sai pelinsä kulkemaan juuri oikealla hetkellä.

NBA-mestaruus irtoaa neljällä voitolla, ja sarja on ohi viimeistään 18. kesäkuuta Suomen aikaa. Kaksi ensimmäistä peliä otellaan Los Angelesissa, kolme seuraavaa Bostonissa ja mahdolliset kaksi viimeistä Los Angelesissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.