Cheerleadingin SM-hopeaa Jyväskylään: Onnea Jaguars Venus!

Jyväskyläläisen Jaguars Spirit Athletesin edustusjoukkue Jaguars Venus voitti lauantaina 15.12. cheerleadingin SM-hopeaa Helsingissä. Venus kilpailee naisten cheersarjassa.

 

Venuksessa harjoittelevat ja kisaavat vuonna 2002 ja sitä aiemmin syntyneet vastuuvalmentaja Stiina Keskisen johdolla. Joukkue harjoittelee 3–5 kertaa viikossa tähtäimessään SM-menestys.

Sarjan mestaruus ratkesi hyvin pienellä piste-erolla

Naisten cheersarjassa mestaruus ratkesi hyvin pienellä piste-erolla. Sarjan voitti helsinkiläinen HAC Elite voitti sarjan vauhdikkaalla ja lähes virheettömällä suorituksellaan. Helsinki Athletics Cheeleadersin HAC Elite sai suorituksestaan 617 pistettä. Jaguars Venusille pisteitä kertyi 577,5.

Sarjassa kolmanneksi sijoittui helsinkiläisen Funky Teamin Wild Flyers 570 pisteellä.

– Tiukka kilpailu kertoo kokonaisvaltaisesta tason noususta Suomessa. Molemmissa naisten sarjoissa on jo pidempään koottu MM-kisoihin liittojohtoiset maajoukkueet, joiden huippuosaaminen on levinnyt myös seurajoukkueisiin ja näkyy täällä SM-kisoissa. Kehityssuuntaan voi olla tyytyväinen, Suomen cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo toteaa liiton tiedotteessa.

Helsingin jäähallilla kilpailtiin tänään cheerleadingin suomenmestaruuksista kuudessa eri sarjassa, kolmessa aikuisten sarjassa ja kolmessa junioreiden sarjassa. Mukana oli ennätysmäärä joukkueita, jotka olivat selvittäneet tiensä finaaliin karsintakilpailujen kautta. Päivän aikana nähtiin lähes 60 kilpailusuoritusta.

Aiemmin lauantaina Jaguars Venus julkaisi Intagram-tilillään videonäytteen SM-ohjelmastaan.

venussm

Keväinen MM-kulta virkisti Suomen cheerleadingia

Suomen cheerleadingin maajoukkueen huhtikuinen cheer-sarjan MM-kulta Yhdysvaltain Orlandossa virkisti hurjasti cheerleadingin harrastustoimintaa. Cheerleading kukoistaa etenkin isoissa kaupungeissa. Helsinki, Turku, Tampere ja Oulu ovat näitä väkeviä lajin edelläkävijöitä.

– Lajilisenssejä on noin 10 000, Suomen cheeerleadingliiton varapuheenjohtaja Anna Sällylä sanoo.

MM-kulta oli huulilla vuosia

– Keväinen cheer-sarjan MM-kulta oli vuosien täyttymyksen tulos. Kauan se oli ikään kuin tulossa, sillä Suomi sai vuosien ajan hopeaa ja pronssia matkamuistoiksi MM-kisoista, Sällylä selvittää.

– Suomen saama maailmanmestaruus oli täysin ansaittu. Suomen esitys oli teknisesti ja taidollisesti aivan huippua. Se oli puhdasta ja viihdyttävää.

Cheerleadingliiton järjestösihteeri Niklas Hagel puhuu suuresta henkisestä voitosta.

– Suomi kipusi nyt takaa-ajajasta kerralla USA:n rinnalle.

Yhtenä merkkinä MM-kullan merkityksestä ja lajin arvostuksen noususta oli se, että MM-kultajoukkueen vastuuvalmentaja Marja Wahlroos sai kutsun itsenäisyyspäivän juhlahetkeen Presidentinlinnaan.

Sällylä on mielissään MM-kullan tuomasta innostuksesta.

– Seuroissa innostus lajiin on suurta, ja yhteistyökumppaneita on löytynyt aiempaa helpommin.

Funky Team Gorillaz SM-voittoon

Lajin SM-kisat järjestetään Helsingin jäähallissa. Lauantain SM-kisassa seuratuin sarja oli cheerin sekasarja aikuisissa. Sen voitti 19. kerran Funky Team Gorillaz. Joukkueen (33 kisaajaa ja 3 valmentajaa) menestyksen tiivisti trio Venla Pesonen, Ville Virtanen ja Sirpa Kaukonen, jälkimmäinen valmentajan ominaisuudessa.

– Alku oli hieman hankalaa, mutta lopussa kiitos seisoi. Loppu meni meiltä tosi hyvin, trio totesi.

Ville Virtanen sanoo, että lajissa ovat parasta yhteishenki ja hyvät kaverit.

– Loukkaantumisriski on ikävintä. Olen kokenut sen itsekin olkapään repeämän muodossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .