Cheerleadingin suurkilpailu valtaa viikonloppuna Hipposhallin – paikalla 1700 kilpailijaa

Jyväskyläläinen cheerleadingin ja cheertanssin erikoisseura Jaguars Spirit Athletes järjestää Hipposhallissa tulevana viikonloppuna kaksipäiväisen Winter Wildness -kilpailun, joka tuo Jyväskylään kaikkiaan 1 700 lajien harrastajaa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomen Cheerleadingliiton kanssa.

– Kyseessä on aloittelija-sarjojen tapahtuma cheerleadingissa ja cheertanssissa, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä, koska tapahtuman suosio ja koko on kasvanut niin suureksi, että yksi päivä ei olisi enää riittänyt, kilpailunjohtajana toimiva JSA:n puheenjohtaja Maiju Nurminen sanoo.

Valtavan harrastajamäärän lisäksi tapahtumaan on myyty ennakkoon jo noin 600 pääsylippua.

– Toivottavasti tulee lähes saman verran yleisöä kuin kilpailijoita. Hipposhalliinhan mahtuu yli 3000 ihmistä samaan aikaan, joten kyllä siellä ihan reilusti on lippuja jäljellä vielä, Nurminen vakuuttaa.

Monelle kilpailijalle Winter Wildness on ensiesiintyminen yleisön edessä. Kilpailunjohtaja toivoo tapahtumasta hienoa ja innostavaa kokemusta osallistujille.

– Perinteisesti tuolla ovat kaikki aina todella innoissaan. Yleisö on kannustamassa, ja monia varmasti myös jännittää aika paljon. Varmasti sellaista sähinää ja säpinää siellä riittää niin kilpailijoiden kuin yleisönkin joukossa.

Mittava ponnistus

Cheerleadingin suuren harrastetapahtuman järjestäminen on JSA:lle mittava ponnistus, jonka suunnittelu alkoi jo viime keväänä. Kuuden hengen tapahtumatoimikunnan lisäksi kilpailun järjestämisen mahdollistavat noin 60 vapaaehtoistoimijaa, jotka ahertavat Hipposhallilla molempina kilpailupäivinä.

– Meillä on tapahtumatoimikunta ja toiminnanjohtaja, joiden kanssa yhteistyössä kisoja järjestämme, mutta vapaaehtoisuuteen tämän tapahtuman järjestäminen perustuu, Nurminen kertoo.

Aloittelija-sarjan tapahtumalla ei ole tarkoitus rahastaa osallistujia ylen määrin, mutta kilpailunjohtajan mukaan myöskään taloudellista riskiä tapahtuman onnistumiselle ei ole enää olemassa.

– Kyse on aloittelija-sarjoista, joten haluamme mennä mahdollisimman halvoilla ja matalilla kustannuksilla myös siitä näkökulmasta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsemme ainakin plussalle, mutta kuinka paljon tulee tuottoa, niin se jää kisapäiviin nähtäväksi, hän vakuuttaa.

Winter Wildness –kilpailut järjestetään Jyväskylän Hipposhallissa lauantaina 2.12. ja sunnuntaina 3.12. kello 12 alkaen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .