Chelsea kiehui ja hävisi

Kun Chelsea häviää jalkapallon Valioliigassa, päävalmentaja Jose Mourinholla riittää yleensä sanottavaa. Lauantaina aihetta kihinään jäi normaaliakin enemmän, kun Chelsea hävisi West Hamille maalein 1–2.

Mourinho seurasi pelin jälkimmäisen puoliskon katsomon puolelta. BBC:n mukaan portugalilainen ajettiin ulos, koska hän änkesi sääntöjen vastaisesti tuomariston puheille puoliajalla. Chelsea-leirillä oli paljon purnattavaa avausjaksosta.

Pelin 17. minuutilla Mauro Zarate vei West Hamin johtoon. Runsas vartti myöhemmin Chelsean pelaajat tuulettivat tasoitusta, mutta turhaan. Kurt Zouman puskun jälkeen pallo oli kyllä lähes kokonaan maalissa, mutta sähköinen videotarkastus osoitti, että millien levyinen kaistale pallosta ei ylittänyt maaliviivaa. Siksi osumaa ei hyväksytty.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Cesc Fabregasin veto painui maalin takanurkkaan. Pallo oli taatusti kokonaan maalissa, mutta osuma hylättiin täpäränä paitsiona. Mourinholla oli pian asiaa neljännelle erotuomarille kentän laidalla, sillä hidastusten perusteella paitsio ei ollut ainakaan kiistattoman selvä.

Jos Mourinho uskoi pelottelevansa tuomarit puolelleen, väärässä oli. Pari minuuttia myöhemmin Nemanja Matic sai toisen keltaisen korttinsa ja ajettiin ulos. Kevyesti tuomittu varoitus kuumensi Chelsea-leiriä niin, että Diego Costa ja Cesc Fabregas saivat protestoinnista varoitukset, ja apuvalmentaja Silvino Louro ajettiin vaihtopenkiltä.

Chelsea kykeni alivoimaisenakin tasoittamaan pelin, kun Gary Cahill tälläsi kulmapotkutilanteesta pallon verkkoon 56. minuutilla. Vaihtomies Andy Carrollin puskumaali siivitti West Hamin lopulta voittoon.

Chelsea on saanut kymmenestä ottelusta vaivaiset 11 pistettä. West Ham porskuttaa kärjen tuntumassa 20 pisteellään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.