Chicago Bulls jakeli Lauri Markkanen -figuureja ja kuittasi taas tappion

Suomalaiselle 13 pistettä vaisulla heittopelillä.

Chicago Bulls oli pitkään kiinni harvinaisessa voitossa, mutta menetti ratkaisuhetkillä otteensa ja hävisi Los Angeles Clippersille 101–106 NBA-koripalloliigassa perjantaina. Kolmestatoista viime ottelustaan Chicago on hävinnyt 12.

Perjantai oli Bullsin Lauri Markkanen -ilta, sillä Bulls jakoi yleisölle heiluvapäisiä markkasfiguureja. Suomalainen heitti ohi viisi ensimmäistä yritystään, mutta piristyi lopulta 13 pisteeseen ja yhdeksään levypalloon heittotarkkuudella 4/13. Seitsemästä kolmosyrityksestään suomalainen laittoi sisään kolme, mutta ratkaisuhetkillä hän oli muiden Bulls-pelaajien tapaan vaisu.

Chicago johti vajaat kaksi minuuttia ennen loppua 97–96, kun Markkanen peruutti kohti koria Clippersin takamiestä Patrick Beverleya vastaan. Markkasta 30 senttiä lyhyempi Beverley torjui suomalaisen heiton, ja Clippersin seuraavassa hyökkäyksessä Lou Williams upotti kolmosen ja kuittasi virheen päälle. Clippers teki ottelun viimeiset kuusi pistettä.

Lumisade pahensi Chicagon perjantairuuhkaa niin, että Clippersin viimeisenä hotellista lähtenyt linja-auto tarvitsi matkaan United Centeriin tunnin ja 45 minuuttia ja saapui pelipaikalle vain puoli tuntia ennen ottelun alkua. Tuossa autossa olivat Clippersin aloitusviisikon keskushyökkääjä Marcin Gortat ja laitahyökkääjä Avery Bradley sekä vaihtomies Lou Williams, joka kuitenkin lämpeni nopeasti ja kirjautti 14-vuotisen NBA-uransa ensimmäisen triplatuplan 31 pisteellä, 10 levypallolla ja 10 syötöllä.

Puolustuspäässä Markkanen sivusi uransa korkeinta torjuntamäärää kolmella blokilla, jotka kaikki tulivat ottelun ensimmäisten neljän minuutin aikana. Sen jälkeen Markkasen kohokohdat omassa kenttäpäädyssä jäivät vähemmälle, sillä hänen taisteluparinsa, Clippersin isona laitahyökkääjänä pelannut Tobias Harris nakutti 29 pistettä heittotarkkuudella 10/15. Markkasen plus/miinus -lukema –13 oli Bullsin huonoin.

–  Tuntuu siltä, että taistelimme koko pelin, ja on surkeaa, että emme voittaneet, Bullsin takamies Kris Dunn kommentoi Chicago Sun-Timesille.

---

Korjattu juttua klo 8.07: Kris Dunn kommentoi ottelun lopputulosta Chicago Sun-Timesille, ei Chicago Tribunelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.