Chile yrittää kääntää historiankirjat nurin

Lähtökohdat maanantai-illan MM-jalkapallon neljännesvälieräotteluun Brasiliaa vastaan eivät ole Chilelle erityisen rohkaisevat. Punapaidat ovat hävinneet viimeiset seitsemän otteluaan Etelä-Amerikan jalkapallojättiläistä vastaan päästäen noissa peleissä 26 maalia.

MM-kisoissa joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Brasilia voitti vuoden 1962 välierän 4–2 ja vuoden 1998 neljännesvälierän 4–1.

– Brasilia on aina ollut pelottava vastustaja, ja tässä uusimmassa versioissa ovat mukana maan vanhat vahvuudet sekä lisäksi nopeutta ja armottomuutta, Chilen argentiinalaisluotsi Marcelo Bielsa arvioi vastustajaansa.

Argentiinalaisena Bielsa ei tekisi mitään mieluummin kuin pudottaisi viisinkertaisen maailmanmestarin laulukuoroon. Hänen valmennuskaudellaan Chile on kuitenkin joutunut taipumaan brasseille lukemin 0–3 ja 2–4.

Hyökkäävän jalkapallon nimeen vannovan Bielsan Chile tulee kohti vastustajan maalia vauhdilla ja taidolla, mutta lohkovaiheen viimeinen peli Espanjaa vastaan osoitti joukkueen heikkoudet puolustuspäässä."Mahdottomasta totta"Jalkapalloromantikot, jotka ovat tottuneet ylistämään Brasilian kaunista jalkapalloa, toivovat nyt hullunrohkean Chilen näyttävän varman päälle pelaaville brasseille kaapin paikan.

– Me tulemme tekemään mahdottomasta totta varmistaaksemme, ettei tämä leikki lopu osaltamme liian aikaisin, värikäs Bielsa lupasi.

Brasilia vaikutti kehnolta tiukasti puolustaneita Pohjois-Koreaa ja Portugalia vastaan, mutta Chilen pitäisi vastustajana sopia Dungan miehistölle mainiosti. Norsunluurannikko-pelissä joukkue näytti iskevänsä tehokkaasti tilaa saadessaan.

Brasilia saa takaisin kokoonpanoonsa pelikieltonsa kärsineen Kakan sekä nilkkavamman takia Portugalia vastaan lepuutetun Elanon. Myös Robinho tehnee paluun avaukseen, vaikka hänen korvaajallaan Nilmarilla on tuoreessa muistissa Chilen verkkoon tehty hattutemppu MM-karsinnoissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.