Chile yrittää katkaista 48 vuoden voitottoman putken

Kun Chile ja Honduras kohtaavat keskiviikkona Nelspruitissa, tulee kuluneeksi päivälleen 48 vuotta siitä, kun Chile edellisen kerran voitti jalkapallon MM-ottelun. Tuo tapahtui Santiagossa 1962, jolloin kisoja isännöinyt Chile voitti pronssiottelussa Jugoslavian ja nappasi historiansa ainoan MM-mitalin.

Sen jälkeen Chile on ollut mukana neljässä lopputurnauksessa ja pelannut 13 ottelua, mutta voittoja ei ole tullut. Nyt maalla on hyvä mahdollisuus katkaista ikävä putki.

Etelä-Amerikan karsinnoissa Chile pelasi vakuuttavasti, se sijoittui toiseksi vain pisteen Brasilialle hävinneenä. Etenkin hyökkäys toimi mallikkaasti, joukkue mätti 18 karsintaottelussa 32 maalia.

Chilen mielenkiintoisin nimi on Udinesen 21-vuotias hyökkääjälupaus Alexis Sanchez.

Honduras selviytyi MM-kisoihin nyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1982. Kisapaikka ei tullut helpolla. Ellei USA olisi tasoittanut Costa Ricaa vastaan viimeisen karsintaottelun lisäajalla, olisi Costa Rica mennyt kisoihin ja Honduras joutunut jatkokarsintaan Uruguayta vastaan.

Hondurasilta ei odoteta MM-kisoissa ihmeitä, jatkopaikka alkulohkosta olisi kova suoritus. Yksi joukkueen avainpelaajista on 36-vuotias hyökkääjä Carlos Pavon, joka oli seitsemällä maalillaan Pohjois- ja Väli-Amerikan karsintojen paras maalintekijä.Isännät hakevat avausvoittoaA-lohko on edelleen täysin auki molempien ensimmäisen kierroksen otteluiden päätyttyä tasapeleihin. Etelä-Afrikka kohtaa huomenna Uruguayn ja hakee kotiyleisön janoamaa avausvoittoa.

Uruguaylle tasapeli Ranskaa vastaan oli hyvä tulos, nyt vastus on astetta helpompi. Diego Forlan ja kumppanit pistävät varmasti Etelä-Afrikan puolustuksen koville. Helppoa ei kuitenkaan ole Uruguayllakaan. Kotiyleisön kannustama isäntäjoukkue on kovempi vastustaja kuin pelaajamateriaali antaisi ymmärtää, kuten jo Meksikoa vastaan nähtiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.