Citroen haluaa MM-ralliin vanhan lähtöjärjestyssäännön

Citroenin rallitallin pomo Olivier Quesnel on esittänyt Kansainväliselle autoliitolle FIA:lle rallin MM-sarjan lähtöjärjestyssäännön muuttamista ensi kaudeksi. Hän ja rallin MM-sarjaa johtava Sebastien Loeb toivovat, että ensi kaudella palattaisiin viime vuonna voimassa olleeseen sääntöön.

Vuosi sitten rallin MM-sarjan ensimmäisen päivän etapille ensimmäisenä autona lähti kuljettajien MM-sarjaa johtava kuljettaja aivan kuten tänä vuonna. Erona on, että viime vuonna kisan 15 parasta kuljettajaa lähti toisen ja kolmannen ajopäivän erikoiskokeille edellisen päivän tulosten mukaisessa käännetyssä järjestyksessä.

Tällä kaudella toisen ja kolmannen päivän etapille viisitoista parasta kuljettajaa on mennyt edellispäivän tulosten mukaisessa järjestyksessä, eli kisaa johtava auto ensin. Kun soraralleissa tien pinnalla oleva irtosoraa hidastaa kärkiautona, se on johtanut lähtöpaikalla taktikointiin.

– Nykysysteemi on typerä. Se on muutettava ensi kaudeksi ja olen pyytänyt FIA:aa tekemään sen, Quesnel vahvisti Autosport-lehden verkkosivuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.