EM-kisapaikka on Suomen lisäksi Pohjoismaista raollaan Tanskalle ja Ruotsille

Vaikka Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on lähellä historiansa ensimmäistä arvokisapaikkaa, Tanskalla on karsinnoissa Pohjoismaista ovi kutsuvimmin raollaan ensi kesän EM-kilpailuihin.

Vuoden 1992 Euroopan mestari Tanska otti torstaina vieraissa 6–0-pakkovoiton D-lohkon jumbomiehistö Gibraltarista. Vierasjoukkueen maaliseppoina kunnostautuivat kahdesti mieheen osuneet Tottenhamin Christian Eriksen ja puolalaisen Lech Poznanin Christian Gytkjär.

Kun lohkoa johtava Irlanti jäi kotikentällään 1–1-tasapeliin Sveitsiä vastaan, Tanskan näkymät kirkastuivat. Irlannin johto ottelun vähemmän pelanneeseen Norjaan on kolme pistettä. Toisaalta ottelun vähemmän pelannut Sveitsi on kolmantena Tanskasta kolmen pisteen päässä. Lohkon kaksi parasta selviytyvät EM-kisoihin.

Tanska kohtaa seuraavaksi sunnuntaina vieraissa Georgian ja Sveitsi Gibraltarin.

Espanja menee F-lohkossa menojaan

F-lohkossa jaossa on EM-turnauksesta haaveileville käytännössä enää kakkospaikka, kun lohkokärki Espanja kipusi 2–1-vierasvoittoon Romaniasta. Espanja on voittanut kaikki viisi karsintapeliään ja johtaa toisena olevaa Ruotsia viidellä ja lohkokolmosta Norjaa seitsemällä pisteellä.

Ruotsi rökitti torstaina vieraissa Färsaaret 4–0 ja Norja tyytyi Oslossa 2–0-voittoon Maltasta. Espanjan Real Sociedadissa pelaava Alexander Isak teki Ruotsille Färsaaria vastaan kaksi maalia.

Ruotsilla on EM-kisapaikkaan etuote, sillä se isännöi karsinnoissa päävastustajaansa Norjaa sunnuntaina Solnassa, jossa vierasjoukkueen päävalmentajana on Ruotsin maajoukkuetta pitkään aikanaan luotsannut Lars Lagerbäck.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näkökulma: Huuhkajat liitää uljaasti kohti Eurooppaa

Suomen paikka jalkapallon EM-kisoissa on nyt todella lähellä – näin karsinnat etenevät

Pukki maalistaan: ”Ajattelin, että ne on skoutanneet” –  Kanerva ei tanssinut vielä mutta jos sitten, kun unelma toteutuu...

Suomen hurmos jatkuu: Kreikka nurin Pukin pilkkumaalilla ja asetelmat yhä herkullisemmat