Edis Tatli iski voiton Olavinlinnassa – "Otin varman päälle"

Kun Edis Tatli keväällä hävisi New Yorkin Madison Square Gardenissa Teofimo Lopezille, seuraavan kunnon vastustajan voittamisen tiedettiin olevan miehelle elintärkeä. Olavinlinnan lauantaisessa Boxing Nightissa Tatlia vastaan asettunut Costa Ricassa asuva nicaragualainen Berman Sanchez osoittautuikin hyväksi valinnaksi.

Haastetta Tatli sai urallaan peräti 21 tyrmäysvoittoon yltäneeltä Sanchezilta etenkin ottelun alussa, mutta neljännestä erästä lähtien Tatlin paremmuus alkoi purra selvästi. Iltapuhde toi Tatlille voiton kaikissa erissä – eikä mies näyttänyt ottelun jälkeen edes väsyneeltä.

Suomen tämän hetken ykkösnyrkkeilijä Edis Tatli tunnetaan ennen muuta nopeudestaan ja kovista iskuistaan. Parhaimmillaan mies onkin päästessään niskan päälle ja hyökkäämään, mutta puolustustaisteluissa voi mukaan tulla myös ongelmia.

Olavinlinnan ottelussa Tatli selvästikin luotti parhaisiin aseisiinsa ja piti koko ajan ohjat käsissään. Taannoisessa New Yorkin ottelussa hänen puolustuksensa välillä herpaantui, ja Teofimo Lopez pääsi yhdellä kovalla iskulla kylkeen tyrmäämään Tatlin. Tällä kertaa suojaus kuitenkin piti, ja tuloksena oli Tatlin ansaittu voitto.

Tatlin uralle voitto oli tärkeä siksikin, että tappio olisi merkinnyt ehkä lopullista iskua miehen MM-otteluhaaveille. Nyt nuo haaveet vielä elävät, mutta ennen niihin paneutumista Tatli keskittyy enemmänkin perhe-elämään kuin nyrkkeilemiseen.

"Hieno, selvä voitto"

Tatli tyytyi selkeään pistevoittoon eikä hakenutkaan tyrmäystä.

–  Ok matsi, ja kaikki meni odotetusti. Otin varman päälle, enkä lähtenyt riskeeraamaan mitään, voittaja sanoi ja mainitsi keskittyvänsä lähiajat ensi viikolla odotettavissa olevan perheenlisäyksen tuomiin haasteisiin.

Tatlin valmentaja Pekka Mäki oli tyytyväinen otteluun hänkin.

–  Hieno, selvä voitto, ja kaikki meni suunnitelmien mukaan, Mäki totesi heti taiston tauottua.

Paikkakunnan oma poika toi lisätunnelmaa

Boxing Night Olavinlinnan tämänvuotinen kattaus ei ollut urheilullisesti viime vuoden tasolla, mutta paikkakunnan oman pojan esiintyminen kehässä toi lisätunnelmaa linnaan. Vaikka savonlinnalainen olympiatyylin nyrkkeilijä Topi Heinonen illan aluksi hävisikin superraskaassa sarjassa kolminkertaiselle Suomen mestarille Antti Lehmusvirpille selvästi, mies osoitti osaavansa nyrkkeillä.

Illan ammattilaisotteluissa Suomessa asuvat nyrkkeilijät pärjäsivät hyvin. Voittajina kehästä poistuivat Tatlin lisäksi niin Dayron Lester, Nourdeen Toure, illan ainoan tyrmäysvoiton ottanut Timo Laine, Jose Sanchez kuin myös Oskari Metz. Kotikehän etu on nyrkkeilyssä tunnetusti suuri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.