Edwina Orden häikäisi Tammakriteriumissa

Kolmevuotiaat Suomessa syntyneet huipputammat juhlivat lauantaina sekä Teivossa että Ruotsissa. Teivon Tammakriteriumissa loisti Edwina Orden ja lähes samaan aikaan Örebron radalla Ruotsissa 93 500 euron arvoisen E3-finaalin voiton ravasi Pekka Korven tallin Mascate Match.

Tammakriteriumin sankaritarta Edwina Ordenia valmentaa Tanja Goman-Nieminen, joka on myös mukana sen omistavassa loimaalaisessa kimppatallissa. Ohjastaja Santtu Raitala oli Teivon iltapäivän hahmo peräti neljällä 75-lähdön voitollaan.

–  Mahtavat fiilikset, sillä tämä oli ehkä Edwina Ordenin kauden tärkein startti ja onnistuimme, Raitala tunnelmoi 30 000 euron arvoisen ykkössijan jälkeen.

Edwina Orden painoi totuttuun tyyliinsä johtopaikalla kovasti päälle ja veti kierroksen peräti 12,0-vauhtia. Sen myötä muillekin avautui iskunpaikkoja voittoon, mutta tamma torjui varmasti Timo Korvenheimon kaksikon First Class Lady - Sahara True Lies ohitusyritykset.

–  Hevonen meni tosi paineissaan reipasta vauhtia keulassa, mutta silti hyvän tuntuisesti. Loppukiriinkin jäi hyvin pateja. Tämä on todella hieno tamma, jonka tarinassa ja kehityksessä on mielenkiintoista olla mukana, Raitala jatkoi.

Voitto oli valjakolle jo viides peräkkäin. Lauantain startin ohella toisen kovimmista esityksistään tamma teki aiemmin keväällä Kuopiossa, missä se hurjasteli täyden matkan ME-tulokseen 13,1.

Valmentaja Tanja Goman-Nieminen kertoi, että hevonen osallistuu myöhemmin syksyllä Kriteriumiin, jossa vastaan asettuvat myös ikäluokan parhaat oriit ja ruunat.

Santtu Raitalan voittokulku 75-lähdöissä käynnistyi Antti Ojanperän valmennustallin Vappuäijän ja Exaudio Vicin rattailla. Lämminveristen avoimen lähdön kiriherkin oli Shotproof, jonka Raitala kannusti parijonosta hurjavauhtisen kisan ykköseksi. Voittoajallaan 10,9 Tapio Mäki-Tulokkaan suojatti jäi ainoastaan sekunnin kymmenyksen Teivon rataennätyksestä.

Suomenhevosten kovimman lähdön paras oli Hannu Hietasen valmentama ja ohjastama Joriini. Kuninkuuskilpailusta mainiosti palautunut ori piti kovan matkavauhdin päätteeksi Lissun Eerikin ja Sheikin takanaan.

Suosikkivoittoisen ja 173 euroa palauttaneen Teivon 75-kierroksen muut voittajat olivat Lindy Poppins ja Callela Einstein, jotka puolustivat johtopaikkansa maaliin saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.