Englanti katkaisi naisten tien EM-jalkapallossa

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen tie on katkennut EM-lopputurnauksessa. Englanti voitti Turussa pelatun puolivälierän 3–2 (1–0) ja eteni sunnuntaina pelattavaan välierään.

Suomi sai otteluun pirteän alun, mutta jo pian Englanti väläytteli vaarallisuuttaan. Samaa käsikirjoitusta seurattiinkin sitten läpi ensimmäisen 45-minuuttisen: Suomen näennäistä hallintaa ja Englannin vaarallisen nopeita vastaiskuja.

Puoliajalla ei vaihtoja tehty, eikä siihen ainakaan Englannilla tarvetta ollutkaan. Ja vielä vähemmän sen jälkeen, kun Williams hiljensi muutenkin hiljaisen yleisön jo jakson neljännellä minuutilla. Keskikenttäpelaaja kruunasi hienon iltansa tökkäämällä läheltä Korpelan torjuman pallon sisään.

Annica Sjölundin lähietäisyydeltä tekemä 1–2-kavennus nostatti Suomen toiveita 66. minuutilla, mutta Englanti rankaisi jo seuraavasta hyökkäyksestä, kun Eniola Aluko teki ottelun toisen maalinsa.

Linda Sällströmin maalilla Suomi nousi vielä maalin päähän runsaat kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta ei voittoon asti.

Englanti kohtaa välierässä voittajan illan ottelusta Hollanti–Ranska.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.