Englanti odottaa Saksaa kauhun ja kiihkon vallassa

Englanti vältti täpärästi aikaisen kotiinlähdön jalkapallon MM-kisoista voittamalla alkulohkonsa päätöspelissä Slovenian 1–0. Mutta yhden karikon väistettyään joukkue kohtaa toisen, vanhan verivihollisen Saksan.

– Totta kai, vääjäämättömästi, ja tämänhän me kaikki jo arvasimmekin: sieltä ne saksalaiset taas tulevat, päivitteli The Times -lehti.

Englannin ja Saksan välinen jalkapallohistoria on ollut värikäs lähtien jo vuoden 1966 MM-finaalista, jonka kotijoukkue Englanti voitti Geoff Hurstin kiistanalaisen ylärimalaukauksen turvin.20 vuoden väleinMM-kisojen pudotuspelivaiheessa joukkueet ovat kohdanneet MM-finaalin jälkeen kahdesti. Vuonna 1970 Meksikossa ja 1990 Italiassa. Silloinen Länsi-Saksa voitti molemmat ottelut, ja jälkimmäisen pelin rankkaritappio välierissä oli Englannille kova paikka.

Englannin Saksa-traumaa vain pahensi vuoden 1996 EM-kotikisat, jolloin joukkue kaatui jälleen arkkiviholliselleen välierien rankkarikisassa.

Italian kisoissa rangaistuspotkuissa epäonnistuivat Chris Waddle ja Stuart Pearce. Kotikisoissa -96 oli Gareth Southgaten vuoro ottaa antisankarin taakka kannettavakseen.

Vaikka Lukas Podolski Serbiaa vastaan saksalaisille epätyypilliseen tapaan epäonnistuikin rankkarissa, pelätään Englannissa Saksa-pelin rangaistuspotkuratkaisua enemmän kuin mitään.AutomaattisytytysVaikka Saksaa helpompiakin vastustajia olisi ollut tarjolla, voivat englantilaiset ainakin olla varmoja, että vaisusti esiintynyt maajoukkue pystyy motivoimaan itsensä sunnuntain otteluun.

– Ei ole monia asioita, jotka saavat englantilaisveren paremmin pumppaamaan kuin kohtaaminen teutoniystäviemme kanssa MM-kisoissa, The Times hehkutti.

Tämän tiedostaa myös keskikenttämies Frank Lampard. Pudotuspelit ja Saksa vastassa ovat yhdistelmä, joka sytyttää.

– Tästä se vasta alkaa. Se, miten olemme pelanneet aiemmin ei enää merkkaa mitään. Nyt tämä on puhdasta kerrasta poikki -jalkapalloa, Lampard sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.