Erik Haula aloitti Carolinan kirin Washingtonia vastaan – Kasperi Kapanen heitti vastustajaa rikkoutuneella mailalla

Erik Haula teki NHL-kauden toisen maalinsa, kun Carolina Hurricanes nousi 0–2-tappioasemasta kolmannessa erässä 3–2-jatkoaikavoittoon Washington Capitalsista. Teuvo Teräväinen syötti kiekon ylivoimalla keskelle, ja Haula ohjasi kiekon maaliin, kun toista erää oli pelattu runsaat kaksi ja puoli minuuttia.

–  Kyllä, olemme treenanneet sitä harjoituksissa paljon. Jos se on tarjolla, hän luo tilanteen. Minun pitää vain viimeistellä, ja se on hyvä, Haula sanoi NHL:n nettisivuilla.

Ottelun viimeisen maalin 3–2-loppulukuihin laukoi Jake Gardiner, kun jatkoaikaa oli jäljellä 56 sekuntia. Gardiner poimi irtokiekon keskialueelta ja luisteli yhdessä Sebastian Ahon kanssa ylivoimahyökkäykseen, jonka hän päätti onnistuneeseen laukaukseen.

–  Katsoin että (Washingtonin Nicklas) Bäckström pelasi enemmän Sebastiania, ja yleensä olisin syöttänyt. Mutta kun näin tämän, päätin laukoa, Gardiner selvitti.

Kapasen virheellä kallis hinta

Toronto Maple Leafs tuhri kolmen maalin johtoaseman ja hävisi Montreal Canadiensille voittolaukauskisaan menneen ottelun 5–6.

Ottelun toisessa erässä Toronton Kasperi Kapasen maila rikkoutui Montrealin hyökkääjän Jeff Petryn laukauksesta, ja kiekko kimposi takaisin Petrylle. Kapanen heitti rikkoutuneen mailansa kappaleen kohti Petryä. Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, josta Petry tasoitti 4–4:ään.

Toronton valmentaja Mike Babcock sanoi toimittajille pelin jälkeen, että aikoo puhua tapahtuneesta Kapasen kanssa. Ei tosin heti, sillä "tarpeeksi moni muu sanoo hänelle siitä".

–  Uskon, että (Kapasta) harmittaa ja hän haluaisi tehdyn tekemättömäksi, mutta se ei ole mahdollista. Meidän täytyy kaikkien ottaa oppia siitä, valmentaja sanoi Sportingnews-sivuston mukaan.

Kapanen selitti, ettei hänen tarkoituksensa ollut heittää mailaa päin Petrya.

–  En uskonut, että osuisin häneen. Heitin vain mailani siihen suuntaan ja osuin häneen. Kai siitä saa rangaistuslaukauksen. Otan täyden vastuun teoistani, ja he tasoittivat pelin, joten tietenkin minusta tuntuu pahalta. Se oli iso virhe minulta, Kapanen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.