Espanja kukisti Hondurasin leikiten

Espanja leikki Hondurasin kanssa kissaa ja hiirtä jalkapallon MM-kisojen H-lohkossa. Euroopan mestari Espanja kukisti Hondurasin ylivoimaisen pelinhallinnan jälkeen 2–0 (1–0).

MM-avausottelun yllätystappio Sveitsille asetti Espanjan Johannesburgissa pakkovoiton eteen. Ennakkosuosikki pehmitti Hondurasin vaivatta, joskin terävyys vastustajan rangaistusalueella jätti toivomisen varaa.

Kuivinta maaliruuti oli kärkipelaaja David Villalla, joka viimeisteli molemmat osumat. Ensimmäinen syntyi hienon yksilösuorituksen jälkeen, kun Villa vasemmalla laidalla pyöritti kolme Hondurasin pelaajaa solmuun ja ampui 17:nnellä minuutilla 1–0 oikeaan ylänurkkaan ohi maalivahti Noel Valladaresin.

Toiseen maaliinsa Villa sai apua Osman Chavezilta, kun Villan 51:llä minuutilla ampuma pallo meni maaliin hondurasilaistopparin jalan kautta. Runsaat kymmenen minuuttia tämän jälkeen Villalla oli mahdollisuus yrittää hattutemppua rangaistuspotkusta, mutta hän ampui oikealta ohi.

H-lohkon jatkopaikat ovat ennen viimeistä alkulohkokierrosta vielä auki. Viimeiset ottelut ovat ensi perjantaina pelattavat Chile–Espanja ja Sveitsi–Honduras.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.