Espanja repi riekaleiksi Suomen puolustuksen – naisten jalkapallomaajoukkue menetti viimeisenkin mahdollisuuden MM-kilpailuihin

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue menetti perjantai-iltana mahdollisuutensa edetä ensi vuonna järjestettäviin MM-kilpailuihin. Suomi hävisi vieraskentällä Espanjalle 1–5 (1–3). MM-haaveiden elossa pitäminen olisi vaatinut voittoa Espanjasta ja vielä Itävallasta ensi viikon tiistaina.

–  Olo on todella pettynyt, mutta pelissä oli paljon hyvääkin. Täytyy olla ylpeä joukkueesta, että saimme haastettua heitä ja tehtyä maalin. Paikkoja olisi ollut useampaankin, Suomen maalivahti Minna Meriluoto summasi ottelun jälkeen.

Suomi oli vasta toinen joukkue, joka pystyi karsintojen aikana tekemään maalin Espanjan verkkoon. Jo aiemmin MM-paikkansa varmistaneen Espanjan vaarallisin pelaaja oli Jennifer Hermoso, joka teki jo avausjaksolla maalin ja syötti kaksi.

–  Omiin virheisiimme tämä ratkesi. Emme päässeet kunnolla avaamaan peliä, ja tuon tason vastustaja rankaisee, Meriluoto sanoi.

Suomi kesti Meriluodon johdolla Espanjan alun yritykset ja kaksi kulmapotkua, mutta Hermoson kurissapitäminen ei onnistunut 28. minuuttia pidemmälle. Hermoso tarjoili pallon Marta Correderalle, joka viimeisteli avausmaalin.

Ärhäkästi esiintynyt Linda Sällström kasvatti Suomen toiveita tyylikkäällä tasoituksellaan, jonka hän viimeisteli kuusi minuuttia Espanjan avausmaalin jälkeen. Sällström spurttasi pystypalloon, vältti Espanjan puolustajan taklauksen ja laukoi pelivälineen maaliin.

Espanja karkasi liian pian

Pari minuuttia Sällströmin maalin jälkeen Hermoso pukkasi Amanda Sampedron keskityksestä tasoituksen ja avausjakson lopuksi Hermoso tarjoili vielä Correderalle paikan hänen ottelun toiseen täysosumaan.

–  Tiesimme, että vastustaja tulisi kovaa otteluun. He pelasivat rentoutuneesti, Meriluoto tuumi.

Toisella jaksolla Espanja hallitsi peliä eikä antanut Suomelle mahdollisuuksia. Espanja rokotti vielä kaksi kertaa sen jälkeen, kun se oli vaihtanut ykköspelaajansa Hermoson pois kentältä.

Suomi päättää MM-karsintaurakkansa tiistaina vierasottelussa Itävaltaa vastaan.

–  MM-karsinnat ovat olleet jännittävä matka, joka on näyttänyt joukkueessamme olevan potentiaalia, Meriluoto pohdiskeli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.