Etta kukisti runkosarjan voittaneen Hurrikaani-Loimaan jo toisen kerran

Vuosina 2011–18 vain yhden kerran lentopallon Mestaruusliigan välierissä pelannut Oulun Etta näytti keskiviikkona joukkueelta, jolla on täydet mahdollisuudet edetä ensimmäistä kertaa seuran historiassa loppuotteluun.

Olli Kuoksan valmentama Etta kaatoi runkosarjan voittaneen Hurrikaani-Loimaan 3–2 ja siirtyi välieräsarjassa johtoon voitoin 2–1. Neljäs ottelu pelataan myös Oulussa jo torstaina.

–  Yksi pallo kerrallaan annetaan painetta suosikille. Ottelu oli tänäänkin hyvin tasainen, joukkueet ovat aika samanlaisia. Puolustimme lopussa paremmin ja se oli ratkaisu, Kuoksa sanoi.

Pudotuspelien pistepörssiä johtava Joonas Jokela tehtaili 28 pistettä. Hurrikaanin virkaveli Antti Ropponen teki pisteen enemmän ja joukkueet tekivät itse saman määrän pisteitä eli 81.

Mutta viidennessä Ettan 15–9 voittamassa erässä sen hyökkäyspeli oli monta kertaa laadukkaampaa kuin Hurrikaanin. Onnistumisprosentti oli 53 vain yhdellä virheellä, kun Hurrikaani teki erässä neljä virhettä ja iski pallon kenttään vain 30 prosentin tehoilla.

–  Yleisö tuki meitä todella hienosti ja sama tunnelma jatkuu varmasti, Kuoksa kehui oululaisia.

Ettan paras sijoitus on neljäs vuodelta 2011, silloin se hävisi pronssiottelut Isku-Volleylle. Hurrikaani on ollut mitaleilla seitsemän kertaa peräkkäin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.