Ex-lukkari pitää Kirittäriä suurimpana mestarisuosikkina, ei usko Tahko-kompurointiin – treeni on saattanut hämätä

Pesäpalloliiton Keskimaan aluevastaava Perttu Hautala uskoo Kirittärien olevan vahva suosikki Suomen mestariksi tänäkin kesänä. Runkosarjan kolmas sija voi tehdä hänen mukaansa jopa hyvää joukkueelle.

– He ovat papereissani ennakkosuosikki voittamaan. Runkosarjan myötä ennakkosuosikin paineet saattavat olla Porilla, ja Pori ei ole menestynyt pudotuspeleissä niin hyvin, Hautala sanoo viitaten runkosarjan voittaneeseen Pesäkarhuihin.

– Kirittäret on harjoitellut tosi paljon koko kesän, ja saattaa olla, että se on näkynyt pienenä tukkoisuutena ja epätasaisuutena runkosarjapeleissä. Sitten kun tosipelit alkavat, uskon Kirittärien olevan vahvin joukkue, hän jatkaa.

Kovimmat kilpailijat Kirittärille löytyvät Porista ja Lapualta. Virkiä oli runkosarjakakkonen, ja heidän lukkarinsa Jenna Kammi-Rahnasto on ollut yksi sarjan dominoivimmista pelaajista tällä kaudella. Tolppaan ja korkeisiin syöttöihin luottava Kammi-Rahnasto sekä lyöjäkuningatar Janette Lepistön ovat käänteentekeviä pelaajia, jotka voivat johdattaa Virkiän mestaruuteen Kirittärien ohi.

– Pudotuspelit kulminoituvat lukkaripeliin ja kotiuttamiseen. Pudotuspelit yleensä voittaa se joukkue, jolla on parempi lukkari ja jonka kotiuttajat ovat kuumempia.

Viime kauden hopeajoukkueeseen Manse PP:seen Hautala ei tällä hetkellä luota. Viime kauden kokoonpanosta Nina Taipale, Mira Kolehmainen, Jatta Vuorinen lopettivat, mikä näkyy joukkueen pudotuspeliodotuksissa.

– Heillä tuli niin paljon muutoksia joukkueeseen, eivätkä he ole pystyneet täyttämään paikkoja henkisesti. Nuori joukkue ei välttämättä ole henkisesti valmis vielä tappelemaan Suomen mestaruudesta, Hautala arvioi.

Jotta Kirittäret pääsisi vääntämään kiistakumppaniaan Lapuaa vastaan välieriin, sen on ensin voitettava Hyvinkään Tahko. Hautala ei usko, että Kirittäret kompuroisi runkosarjan kutoseen tänään alkavissa puolivälierissä.

– En näe sellaista mahdollisuutta, kun pelataan kolmesta voitosta. Yksittäisessä pelissä kaikki on mahdollista.

Helpolla välieräpaikka ei silti tule. Kirittäret ei ole pelannut läheskään täydellistä peliä runkosarjassa. Lisäksi muutamien avainpelaajien, kuten Venla Karttusen ja Eeva Mäki-Maukolan, loukkaantumiset ovat sotkeneet hieman kuvioita.

– Ehkä sellainen ailahtelevuus yksittäisen pelin sisällä on näkynyt yllättävinä pistemenetyksinä, Hautala toteaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .