F1-johto luottavaisena: "Odotamme kauden alkavan jossain kohtaa kesää"

Formula ykkösten MM-sarja tyssäsi koronaviruksen takia jo ennen ensimmäistäkään kisaa, mutta F1-sarjaa hallinnoivan Formula 1 Groupin toimitusjohtaja Chase Carey ei ole kadottanut uskoaan kauden osalta.

Kauden avauskisa Australiassa jäi ajamatta, ja myös legendaarinen Monacon gp peruttiin tältä kaudelta. Bahrainin, Vietnamin, Kiinan, Hollannin, Espanjan ja viimeisimpänä myös kesäkuun Azerbaidzhanin kisaviikonloput on siirretty. Seuraava vaihtoehto kauden aloitukseksi on Kanadan gp 14. kesäkuuta.

–  Odotamme kauden alkavan jossain kesää, uusitulla 15–18 kisan kalenterilla. Tällä hetkellä ei ole mahdollista antaa tarkempaa kalenteria, mutta huhtikuussa odotamme kuvan selkenevän, Carey kertoi tiedotteessa maanantaina.

Baku etsii uutta F1-kisapäivää

Formula ykkösten MM-sarja alkaa aikaisintaan Kanadasta 14. kesäkuuta. Azerbaidzhanin kilpailun järjestäjät ilmoittivat maanantaina odotetusti, että Bakun kisaviikonloppu siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Bakun katuradalla oli määrä ajaa harjoituksia, aika-ajot ja kilpailu 5.–7. kesäkuuta. Rupeama peruuntuu koronaviruksen takia, mutta toiveissa on löytää kisalle uusi ajankohta.

–  Meidän tärkein huolemme on Azerbaidzhanin kansalaisten, F1-tallien työntekijöiden ja kisavieraiden terveys, Bakun kisajärjestäjät kertoivat tiedotteessaan.

Azerbaidzhanin gp:n lisäksi uutta kisapäivää etsivät Bahrainin, Espanjan, Vietnamin, Kiinan ja Hollannin osakilpailut. Australian ja Monacon gp:t on peruttu kokonaan.

F1-kauden oli määrä alkaa runsas viikko sitten Australian Melbournessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.