Falla ja Kläbo voittoon Salpausselän sprintissä

Norjan Maiken Caspersen Falla on voittanut naisten vapaan hiihtotavan sprintin maailmancupissa Lahdessa. Falla vei finaaliin 11 sadasosasekunnin erolla amerikkalaiseen Sophie Caldwelliin.

Kolmanneksi ylsi ruotsalainen Maja Dahlqvist, joka jäi voittajasta 0,37 sekuntia.

Suomalaisista Katri Lylynperä ja Anita Korva karsiutuivat puolivälierissä. Vapaalla hiihtotavalla käytävässä kilpailussa Lylynperä ja Korva hiihtivät puolivälierien erässä, jossa Lylynperän vauhti riitti neljänteen ja Korvan viidenteen sijaan.

Lylynperä hävisi erän voittaneelle Saksan Sandra Ringwaldille 0,45 sekuntia. Korva jäi saksalaisesta 0,51 sekuntia.

Muut Suomen naishiihtäjät jäivät jo puoliltapäivin hiihdettyihin aika-ajoihin.

 

Vuorinen jäi monon mitan välieräpaikasta

- muut suomalaismiehet kaukana

 

Miesten hiihdon maailmancupissa voitti Norjan Johannes Hösflot Kläbo. Kläbo jätti italialaisen Federico Pellegrinon toiseksi 0,3 sekunnin erolla.

Viiden parhaan joukkoon mahtui neljä norjalaista. Finn Hågen Krogh oli kolmas, Eirik Brandsdal neljäs ja Emil Iversen viides.

Suomen Lauri Vuorinen jäi täpärästi maastohiihdon maailmancupin sprintin välierien ulkopuolelle Lahdessa. Hän jäi puolivälierissä eränsä kolmanneksi ja jäi 0,05 sekuntia jatkopaikasta.

Anssi Pentsinen, Martti Jylhä ja Joni Mäki jäivät eriensä jämäsijoille. Mäki oli aika-ajojen kolmanneksi nopein ja johti pitkään puolivälierissäkin, mutta hyytyi eränsä viimeiseksi. Puolivälierien nopein oli Norjan Johannes Hösflot Kläbo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.