Fifa teki täyskäännöksen maalien tarkistamisen suhteen

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan kanta maalien tarkistamisesta muuttui muutamassa päivässä.

Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter sanoi, että Fifa aikoo tutkia teknisten apuvälineiden käyttöä ottelujen tuomitsemisen apuvälineenä. Käytännössä tämä tarkoittaisi epäselvien maalitilanteiden tarkistamista kuvanauhalta tai maalien varmistamista jonkin muun teknisen laitteen avulla.

– MM-kisojen kokemusten perusteella olisi järjetöntä olla avaamatta kansiota maalien tarkastamisen tekniikasta, Blatter sanoi.

Meneillään oleviin MM-kisoihin videotarkistus tai joku muu apuväline ei kuitenkaan ole tulossa.

– Emme voi tehdä muutoksia vain kymmeneen otteluun, Blatter selvitti.

Teknisten apuvälineiden hyväksikäyttöä on määrä käsitellä ensi kuussa Walesissa pidettävässä kansainvälisen sääntökomitean kokouksessa.Pahoittelut Englannille ja MeksikolleEpäselvien tilanteiden tarkistaminen nousi taas puheenaiheeksi, kun Englannin tekemää maalia ei hyväksytty MM-neljännesvälieräottelussa Saksaa vastaan. Keskustelua kiihdytti entisestään se, että Argentiinan Carlos Tevezin paitsioasemasta tekemä maali hyväksyttiin ottelussa Meksikoa vastaan.

Pian näiden pelien jälkeen Fifan edustaja totesi, ettei tekniikkaa tarvittaisi maalien tarkistamisessa. Nyt Fifan kanta on muuttunut. Blatter kuitenkin antoi ymmärtää, että teknisiä apuvälineitä hyödynnettäisiin vain maalien tarkistamisessa eikä esimerkiksi paitsioiden syynäämisessä.

– Otamme takaisin keskusteluun ainoastaan maalilinjatekniikan, hän totesi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Fifa-puheenjohtaja kertoi pyytäneensä anteeksi Etelä-Afrikan MM-turnauksessa sattuneita tuomarivirheitä.

– Olen puhunut Englannin ja Meksikon jalkapalloliittojen edustajien kanssa. Olen esittänyt heille anteeksipyyntöni ja ymmärrän, että he eivät ole tyytyväisiä. Englantilaiset sanoivat "kiitos" ja hyväksyivät sen, että peleissä tulee voittoja ja tappioita. Meksikolaiset puolestaan nyökkäsivät ja hyväksyivät pahoitteluni, Blatter kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.