Finlandia Marathonille ennakkoilmoittautumisia reipas 2200 – vaihtoehtoja viiden kilometrin kävelystä täyspitkään maratoniin

Finlandia Marathon juostaan Jyväskylän Rantaraitin reiteillä viikonloppuna kaiken kaikkiaan 39. kertaa.

Syyskuun puolivälissä perinteisesti järjestettävä Finlandia Marathon valtaa jälleen Jyväskylän Rantaraitin perjantain ja lauantain aikana. Itse maratonmatkan startti tapahtuu lauantaina puoliltapäivin. Tapahtumaan osallistuakseen ei tarvitse kuitenkaan pinkoa täyttä 42,2 kilometrin matkaa, vaan muitakin vaihtoehtoja löytyy. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Jyväskylän Kenttäurheilijat sekä Keski-Suomen Liikunta.

– Finlandia Marathon järjestetään nyt kaiken kaikkiaan 39. kertaa. 1994-2007 tapahtuma oli pitkällä tauolla, joten nyt on kyseessä 12. Finlandia Marathon tuon tauon jälkeen, tietää Keski-Suomen Liikunnan Jouni Vatanen, joka toimii myös Finlandia Marathonin pääsihteerinä.

Tapahtuma käynnistyy perjantai-iltana Maratonviestillä. Se koostuu kahdeksasta viiden kilometrin pituisesta osuudesta. Viestiin voi osallistua 4-8 hengen joukkueilla, ja joukkueet voivat itse päättää, kuinka monta viiden kilometrin mittaista osuutta kukin juoksee.

– Viesti tarjoaa mahdollisuuden osallistua joukkueena. Maratonviestiin tullaan porukalla ja voidaan kokea tapahtuma enemmän yhteisöllisenä, Vatanen näkee.

Matalan kynnyksen osallistumista mahdollistetaan myös kilpailukokonaisuuden uusimmalla tulokkaalla, Finlandia Kävelyllä. Perjantai-iltana Mattilanniemessä käveltävälle viiden kilometrin reitille voi osallistua ilman sen suurempaa kokemusta, sillä tyyli on vapaa, eikä virallista ajanottoa järjestetä.

– Kävely on mukana Finlandia Marathonilla toista kertaa. Siitä olemme saaneet hyvää palautetta esimerkiksi yritysporukoilta. Kävely tarjoaa mahdollisuuden osallistua tapahtumaan, vaikkei pystyisikään juoksumatkoista suoriutumaan, Vatanen tuumii.

Perjantai-illan kokonaisuuden täydentää Valon Kymppi. Kymmenen kilometrin mittainen juoksukilpailu starttaa kello 20, ja ideana on tarjota idyllisen pimenevässä syysillassa käytävä kisa.

Lauantaina juostaan sitten pidempiä matkoja. Puoliltapäivin lähtevät siis matkaan täyden maratonin juoksevat urheilijat sekä kuntoilijat. Finlandia Marathonin viimeisenä matkana starttaa vielä iltapäivällä puolimaraton eli 21,1 kilometrin matkavaihtoehto.

– Nykyään suuntaus on sellainen, että täyden maratonin juoksijoita on vähemmän. Sen sijaan puolimaraton on todella suosittu. Puolikkaalle ennakkoilmoittautumisia on tullut jo reilusti toista tuhatta, Vatanen kertoo.

Kaiken kaikkiaan Finlandia Marathonin suosio vaikuttaisi olevan tasaisen varmassa kasvussa. Matkoille voi ilmoittautua vielä myös paikan päällä.

– Nyt tapahtumaan on ilmoittautunut kaiken kaikkiaan reipas 2200 kuntoilijaa tai urheilijaa. Se on parisataa enemmän kuin vastaavaan aikaan vuosi sitten. Mutta kokemus kertoo, että yhä useampi ilmoittautuu vasta paikan päällä, Vatanen laskeskeli torstai-iltana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .