HIFK:n raviliigahevonen Mascate Match valloitti Solvallan

Ruotsalaiset 3-vuotiaat olivat vastaantulijoita, kun Raviliiga-Travliga HIFK:n hieno tamma Mascate Match kiri vakuuttavaan voittoon 3-vuotislähdössä Solvallassa Tukholmassa tiistaina. Valmentaja Pekka Korpi sai nauttia kyydistä.

Tilanne näytti Mascate Matchin osalta huolestuttavalta, kun kakkossuosikki Avena Jet (Maharajah) paineli keulaan. Mascate Match ravasi toisen radan jonossa ensin viidentenä ja sitten neljäntenä. Kun vielä laukkaava hevonen häiritsi takasuoralla suomalaistammaa, mahdollisuudet voittotaistoon näyttivät pieniltä. Mutta Mascate Match on tosi juoksija. Korpi käänsi tamman kiriin, ja maisema vaihtui. Avena Jet oli selätetty hyvissä ajoin. Mascate Match kiisi päätöskierroksen hurjasti 12,0-vauhtia ja ehti vielä helposti 70  000 kruunun voittoon ajalla 15,0a/2140 metriä.

–  Mascate Match on hyvä, mutta toivon ja uskon, että siitä tulee tosi hyvä. Tänään se tuli viimeiset 400 metriä erittäin lujaa, Korpi kiitteli tammaa voittajakehässä. Punkarin Hevostalli ky sekä Maini ja Saku Mikkola ovat voittajan kasvattajat. Mascate Matchin omistajakunta koostuu 1  000 raviliigalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.