HPK murskasi Kärppien kotitaian – Emil Larmi torjui kaiken

Jääkiekkoliigan finaalijoukkueet Kärpät ja HPK olivat voittaneet jokaisen pudotuspelien kotiottelunsa, mutta torstaina Oulussa sääntöön tuli poikkeus. Kotijoukkue Kärpät antautui vahvasti pelanneen HPK:n edessä 0–3.

Kärpät oli ratkaissut aiemmat kotipelinsä kolmannessa erässä tai viimeistään jatkoerässä, mutta nyt HPK puolusti 2–0-johtoaan onnistuneesti.

Kolmannessa erässä Kärpät sai aikaiseksi vain muutaman varsinaisen tekopaikan. Maalivahti Emil Larmi pysäytti muun muassa kaksi Radek Koblizekin yritystä. Loppulukemat iski tyhjiin edellisen pelin avainhahmo Janne Tavi.

–  Kovasti taistelimme, puolustimme ja teimme mitä tarvitsee voiton eteen. Onnea oli paljon mukana ja Emil oli loistava maalissa, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen sanoi.

Edellisen kerran Kärpät oli jäänyt kotipelissään ilman maaleja viime kaudella runkosarjassa.

–  Mitä pidemmälle peli meni, sen enemmän saimme näennäistä hallintaa, mutta HPK puolusti isolla sydämellä, Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner näki.

Voittonsa myötä HPK siirtyi finaalisarjassa 2–1-johtoon.

Nenonen iski voittomaalin heti alkuun

HPK näytti pelille suuntaa heti ensimmäisessä erässä, jonka tapahtumia vieraat suorastaan dominoivat. HPK sai lukuisia ylivoimahyökkäyksiä, mutta maalivahti Veini Vehviläinen piti Kärppiä pystyssä.

Yhden arviointivirheen Vehviläinen teki. Hän olisi ehtinyt irtokiekkoon ensimmäisenä, mutta päätti pysyä maalillaan. Markus Nenonen iski 0–1-maalin läpiajosta jo ajassa 1.14.

Kärppien avauserän parhaan paikan tuhlasi Oskar Osalan tilalle neloskenttään nostettu Tino Metsävainio, joka pääsi läpiajoon Arto Laatikaisen karmean virheen jälkeen. HPK-vahti Larmi kuitenkin torjui Metsävainion yrityksen.

Toisessa erässä Kärpät otti pelistä pitkiä hallintajaksoja, mutta ainoan maalin iski HPK hieman onnekkaasti. Filip Riska viimeisteli onnistuneen karvauksen jälkeen, kun Kärppien Jani Hakanpää ensin menetti kiekon ja sen jälkeen teki vielä maskin Vehviläiselle.

–  Jos et pysty finaalissa pelaamaan 60:tä minuuttia pelin vaatimalla tasolla, et ansaitse pomppujakaan. HPK oli tänään parempi ja lauantaina jatketaan, Manner tiivisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.