HPK:n kultajuhla sunnuntai-iltana yhdistää Hämeenlinnan –  kaupungin kärkipoliitikko lähtee torille jo toistamiseen

Lauantaina jääkiekossa Suomen mestaruuden voittaneelle HPK:lle järjestetään kultajuhlat sunnuntaina Hämeenlinnan torilla. HPK voitti ratkaisevassa ottelussa Oulun Kärpät jatkoerän jälkeen 2–1.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio kertoo STT:lle, että hän lähtee illan juhlallisuuksiin onnellisena ja kiitollisena.

–  HPK on niin älyttömän merkittävä Hämeenlinnalle, koko seudulle ja maakunnallekin.

Rautio kertoo olleensa vastaanottamassa kultajoukkuetta torilla jo edellisyönä.

–  Hyvä, että ollaan kotiin torilta ehditty. Kaupunki järjesti eilen skriinin torille. Siellä oli ihan valtavasti väkeä katsomassa. Vaikka sää ei ollut mikään parhain, niin siellä oli hurja tunnelma, Rautio sanoo.

Puheenjohtajan mielestä oli ihanaa, kuinka paikalla oli kaikenikäistä kansaa. Urheilu on osoittanut hänen mielestään parhaat puolensa, kun se yhdistää ihmisiä.

–  Olen hirmu iloinen siitä, kuinka finaalisarja oli urheilua parhaimmillaan. Valmentajat kannustivat toisiaan ja oli sellaista rehtiä peliä. Se viehättää minua erityisesti, Rautio summaa.

Tuhansia juhlijoita odotettavissa

Juhlissa luvassa on pari musiikkiesitystä ja mahdollisesti ilotulitus, kertoo HPK:n viestintäpäällikkö Kati Savolainen. Pääosassa on kuitenkin kultajoukkue.

Hämeen poliisi kertoo tviitissään odottavansa iltakuudelta järjestettäviin juhliin tuhansia ihmisiä.

Poliisin mukaan Oulussa pelatun finaalin jälkeen lauantaina Hämeenlinnan torille juhliin lähti spontaanisti noin tuhat ihmistä. Osa heistä päätyi yöksi poliisin hoiviin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.