Hamilton nousi voittoon – aikarangaistus kävi kalliiksi Vettelille, joka protestoi lapsellisesti maalialueella

Mercedeksen Lewis Hamilton on voittanut formula ykkösten Kanadan gp:n ennen Sebastian Vetteliä. Paalupaikalta lähtenyt Ferrari-kuljettaja Vettel johti pitkään, mutta kiilasi 48. kierroksella Hamiltonin eteen ja sai viiden sekunnin aikarangaistuksen, joka maksoi lopulta voiton.

–  Tämä ei ollut tapa, jolla olisin halunnut voiton tulevan. Otin sen mutkan normaalisti, Hamilton kommentoi kenttähaastattelussa kyseenalaista tilannetta.

Hamiltonin päivään osui myös vaikeuksia, kun autossa havaittiin vähän ennen kilpailun alkamista hydrauliikkavuoto. Mekaanikot saivat sen korjattua.

–  Iso kiitos tiimille. Ilman heidän ponnisteluitaan tämä ei olisi ollut mahdollista. Koko tiimi teki hienoa työtä, Hamilton sanoi.

Vettel otti toiseksi jäämisen raskaasti ja kävi maalialueella siirtämässä autonsa edestä kakkossijaa osoittaneen kyltin Hamiltonin auton luo. Vettel ei myöskään saapunut kenttähaastatteluun heti kilpailun päättymisen jälkeen.

Mercedeksen Valtteri Bottas oli neljäs ja Alfa Romeon Kimi Räikkönen viidestoista. Kuudennesta ruudusta startannut Bottas jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella palkintokorokesijoitusten ulkopuolelle. Räikköselle sijoitus oli kauden toiseksi heikoin.

MM-sarjaa johtavalle Hamiltonille voitto oli kolmas peräkkäinen.

Seuraava kilpailu on Ranskan gp, joka ajetaan kahden viikon päästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.