Happee aloittanut intensiivisen kesäharjoittelun – Peter Kotilainen jatkaa sittenkin hirvipaidassa

Happee rakentaa joukkuetta entistä vahvemmin omien kasvattien varaan. Peter Kotilaisen siirtosaaga sen sijaan on saatu päätökseen.

Kaikkia salibandyn ystäviä kiinnostanut siirtosaaga on saatu päätökseen. Keväällä kerrottiin, että tällä kaudella SM-hopeaa Happeessa saavuttanut Peter Kotilainen jättää Jyväskylän ja Suomen kentät. Näin vuoden 2016 salibandyn maailmanmestari ilmoitti esimerkiksi omalla Instagram-tilillään.

Myös Keskisuomalainen ehti uutisoida, että Kotilaisen ura jatkuu Ruotsin pääsarjaan nousseessa FBC Kalmarsundissa. Toukokuun puolivälissä kuitenkin ilmeni, ettei sopimusasioissa Kotilaisen ja ruotsalaisseuran välillä ole päästy yksimielisyyteen.
– Peter Kotilainen jatkaa ensi kauden Happeessa. Hän on ollut mukana jo nyt, kun meidän kesäharjoittelu on alkanut, kertoo Happeen päävalmentaja Mikko Lehto.
Näin ollen ulkomaan pelikentät jäävät vielä odottamaan 23-vuotiasta jyväskyläläistä taituria.

Kesäharjoittelussa haetaan pelinopeutta

Vaikka salibandykauden alkuun on vielä aikaa, Happeella on menossa tällä hetkellä intensiivinen joukkueharjoittelu.
– Intensiivijakso kestää kesäkuun loppuun. Heinäkuu pelaajilla on omatoimisen harjoittelun aikaa. Sitten heinäkuun 30. päivä kokoonnutaan ja aloitetaan sarjakauteen tähtäävä harjoittelu, päävalmentaja Lehto kertoo hirviryhmän kesäharjoittelusta.

Vaikka Happee menneellä kaudella ylsikin aina Salibandyliigan superfinaaliin asti, näkee Lehto pelaamisessa selviä kehittämisen kohteita. Kesäharjoittelun myötä tavoitteena onkin entistä jaksavampi ja nopeampi joukkue.
– Suunnanmuutospelaamiseen paneudutaan kesäharjoittelussa. Se ei viime kaudella vielä ollut riittävällä tasolla. Meidän pitää olla entistä terävämpiä ja nopeampia, jotta voimme siinä kehittyä.

Kokoonpanossa muutos kohti nuoruuden intoa

Vaikka Kotilainen Happeessa jatkaakin, tulee hirviryhmän kokoonpano tulevalla kaudella olemaan muuttunut. Muutama kokenut pelimies, kuten Veli-Matti Hynynen, Joonas Kaasalainen ja Toni Kuosmanen, lopettivat hienot uransa. Puolustaja Otto Tikka on vielä pohtivalla kannalla peliuran jatkon suhteen.

Muutama viime kauden profiilipelaaja sen sijaan lähti hakemaan uralleen uusia tuulia. Kuusi kautta Happeeta edustanut Janne Hoikkanen siirtyi TPS:n väreihin, kun taas viisi kautta hirvipaitaa kantanut Kaapo Savinainen suuntasi Sveitsin liigaan UHC Usteriin. Myös maajoukkuepuolustaja Jonne Junkkarisen uusi osoite on Sveitsissä, maan viime kauden mestarin Floorball Könizin riveissä.
– Joukkueeseen on noussut nuoria ja nälkäisiä pelaajia, joista osan pääasiallinen pelipaikka voi ensi kaudella olla vielä A-junioreissa. Joka tapauksessa suuntaus on siihen, että toimintaa rakennetaan entistä vahvemmin oman kylän kasvattien varaan, kommentoi Lehto.

Yhden täsmähankinnan Jyväskylän ulkopuolelta Happee on toki uutisoinut. Tampereen kasvatti, viime kauden Sveitsissä pelannut 24-vuotias laitahyökkääjä Mikko Immonen siirtyi hirvipaitaan.
– Mikko on todella vaarallinen ja taitava ase hyökkäyspäässä, Lehto uskoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .