Hattutemppu vei Argentiinan lähelle jatkopaikkaa

Argentiina on käytännössä varmistanut jatkopaikan MM-jalkapallossa voittamalla Etelä-Korean B-lohkossa 4–1. Gonzalo Higuain teki Argentiinalle kolme maalia.

Argentiinan voisi pudottaa jatkosta vain se, jos Kreikka voittaisi molemmat jäljellä olevat ottelunsa, Etelä-Korea voittaisi Nigerian ja Argentiina häviäisi viimeisen alkulohko-ottelunsa Kreikalle.

Higuain teki Etelä-Afrikan MM-turnauksen ensimmäisen hattutempun. Kolmella maalillaan Higuain siirtyi myös MM-kisojen maalipörssin kärkeen.

Argentiinan suurin tähti Lionel Messi jäi toisessa ottelussa peräkkäin maaleitta, mutta paiski uutterasti töitä ja loi joukkueelleen maalipaikkoja.

Argentiina rakensi ensimmäisellä puoliajalla molemmat maalinsa vapaapotkuista. Avausmaali syntyi, kun Park Chu Young ohjasi Argentiinan kierteisestä vapaapotkusta pallon omaan maaliin.

Argentiinan toista maalia edelsivät myös eteläkorealaisten virheet omalla puolustusalueella. Argentiinalaispelaajia jäi vapaaksi keskitystilanteessa ja Higuain hyödynsi merkkausvirheet puskemalla 2–0.

Etelä-Korea oli avauspuoliajalla melko aseeton, mutta argentiinalaispuolustaja Martin Demichelisin karkea virhe toi Etelä-Korealle toivoa. Demichelis pelasi huolimattomasti ja Lee Chung Yong pääsi rokottamaan kavennusmaalin aivan ensimmäisen puoliajan lopussa.

Toisen puoliajan alussa Etelä-Korea pääsi ajoittain testaamaan Argentiinan puolustusta, mutta Argentiinan 3–1-maali lopetti eteläkorealaisten pyristelyn. Higuain teki 76. minuutilla Messin hyvästä esityöstä 3–1 ja viimeisteli hattutemppunsa pian sen jälkeen.

Pohjevammasta kärsivä Argentiinan Juan Sebastian Veron huilasi torstain pelin varotoimenpiteenä. Argentiinalaispuolustaja Walter Samuel joutui jättämään kentän torstaina ilmeisesti reisivamman takia.

Jonas Gutierrez puolestaan joutuu sivuun Argentiinan seuraavasta ottelusta Kreikkaa vastaan saatuaan varoitustilin täyteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.