Hattutempun tehnyt Barkov iski jatkoajalla Floridan voittomaalin, suomalaiset tehoilivat muutoinkin illan otteluissa

Aleksander Barkovin NHL-uran ensimmäinen hattutemppu auttoi Florida Panthersin 4–3-jatkoaikavoittoon Toronto Maple Leafsista ja auttoi Panthersia katkaisemaan neljän ottelun tappiosarjan. Barkovin ottelun kolmas maali katkaisi jatkoajan vajaan kolmen ja puolen minuutin kohdalla.

–  En vieläkään tahdo uskoa että taitaa olla kymmenen vuotta edellisestä hattutempustani, ja tavallaan unohdin miltä se tuntuu. Ehkä tajuan myöhemmin mitä tapahtui, Barkov sanoi NHL:n nettisivuilla.

Barkovin tilastoissa on kahdeksan kahden maalin NHL-ottelua. Barkov laukoi Floridan 1–0 ja 3–2-maalit sekä jatkoajan ratkaisseen osuman, johon hän sai vapauttavan syötön Jonathan Huberdeaulta.

–  Olemme puhuneet paljon siitä, että meidän pitää pelata kovaa 60 minuuttia, ja minusta me todella teimme sen. Tietenkin he pääsivät pari kertaa tasoihin, mutta osoitimme luonteemme, tulimme takaisin, teimme pari maalia lisää ja voitimme aika hyvän joukkueen, Barkov sanoi.

"Vahva, iso ja lukee peliä hyvin"

Panthersin päävalmentaja Bob Boughner kehui Barkovin ja hänen ketjunsa nostaneen tasoaan edellispelistä.

– En tiennytkään että se oli hänen ensimmäinen hattutemppunsa. Hyvä juttu hänelle, ja koko hänen ketjunsa ponnahti takaisin ylös. Heidän edellinen pelinsä oli todennäköisesti heidän vuoden huonoimpansa ja he tiesivät sen itsekin. He tietävät, että heidän täytyy olla meidän parhaita pelaajiamme ja tänä iltana he olivat sitä, Boughner sanoi Panthersin nettisivuilla.

Suomalaiskeskushyökkääjä keräsi kehuja myös vastustajilta.

–  Selvästikin Barkov oli kentän paras pelaaja kymmenen mailin erolla seuraavaan, Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock kehui.

Maple Leafsin keskushyökkääjä John Tavares sanoi pitävänsä Barkovia aliarvostettuna.

–  Hän ei todennäköisesti saa tarpeeksi tunnustusta siitä miten hyvä hän on. Hän on todella tasainen, fiksu kahden suunnan pelaaja. Hän on vahva, iso ja hän lukee peliä hyvin, Tavares sanoi.

Rantanen kasvatti maalisaldoaan

Coloradon Mikko Rantanen kasvatti maalisaldoaan kahdella ottelussa Dallasia vastaan. Rantanen sai lisäksi syöttöpisteen. Colorado voitti ottelun 6–4. Häviäjäjoukkueen Esa Lindell teki Dallasin ensimmäisen maalin.

Rantanen on tällä kaudella tehnyt 15 maalia ja syöttänyt 41 maalia.

Montrealin Jesperi Kotkaniemi iski myös maalin ja sai syöttöpisteen ottelussa Ottawaa vastaan. Montreal kukisti vastustajansa maalein 5–2. Kotkaniemen maalin syötti Artturi Lehkonen. Molemmille suomalaispelaajille kirjattiin syöttöpiste myös Montrealin neljännestä maalista, jonka viimeisteli Paul Byron.

Saros torjui joukkueensa voittoon

Columbuksen Markus Nutivaara puolestaan iski joukkueensa ainoan maalin ottelussa Anaheimia vastaan. Jatkoajalle mennyt ottelu päättyi Anaheimin eduksi 2–1.

Syöttöpisteen illan kierroksella saivat lisäksi Buffalon Rasmus Ristolainen, Minnesotan Mikael Granlund ja Pittsburghin Olli Määttä.

Ristolainen oli syöttämässä Buffalon toista maalia ottelussa Washingtonia vastaan. Tiukka ottelu päättyi lopulta Washingtonin juhliin voittolaukauskisassa. Ottelu päättyi maalein 4–3.

Myös Granlund oli syöttämässä joukkueensa toista maalia ottelussa Calgarya vastaan. Calgary kukisti Minnesotan 2–1.

Määttä puolestaan oli mukana syöttämässä Pittsburghin voittomaalia. Pittsburgh voitti jatkoajalle edelleen ottelun maalein 4–3.

Nashvillen Juuse Saros torjui voiton New Jerseyn vastaisessa taistelussa. Hän torjui 33 maalille iskettyä laukausta. Ottelu päättyi jatkoajalla Nashvillen 2–1-voittoon. Nashvillen Miikka Salomäki sai syöttöpisteen joukkueensa avausmaalista, joka syntyi ensimmäisessä erässä ajassa 18,43. Maalin viimeisteli Frederick Gaudreau.

----

Korjattu klo 11.20. Esa Lindell teki maalin, ei maalisyöttöä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.