Helenius kohtaa Tonyn EU-titteliottelussa

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius saa uransa ensimmäisessä titteliottelussa vastaansa ranskalaisen Gregory Tonyn. Saksan Erfurtissa 21. elokuuta oteltavassa ottelussa ratkaistaan raskaan sarjan EU-mestaruus.

Helenius, 26, on voittanut ammattilaisuransa kaikki 12 ottelua, mutta täysin samaan saldoon on yltänyt myös 32-vuotias Tony. Tyrmäysvoitoissa ranskalainen on edellä lukemin 10–7.

– Upeaa saada ensimmäinen titteliottelu. Käteni on parantunut hyvin ja olen tehnyt tosi kovasti töitä harjoituksissa. Tony on voittamaton, mutta siihen saadaan muutos 21. elokuuta, hehkutti promoottorinsa tiedotteessa Helenius, joka mursi kätensä edellisessä ottelussaan.

Myös Ville Piispanen, 26, pääsee iskemään EU-mestaruudesta. Piispanen ottelee 18. heinäkuuta Italiassa Emanuele De Prophetisin, 34, kanssa ylemmän kevyen sarjan (63,5 kg) EU-tittelistä.

EBU-liiton Euroopan unionin mestaruustitteleistä on aiemmin otellut neljä suomalaisnyrkkeilijää, ja ainoastaan Amin Asikainen on onnistunut nappaamaan tittelin itselleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.