Helmareilla selvä parannuskohde syksyn EM-karsintoihin –  Islanti jätti Suomen taas nollille

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kärsi 2–0-kotitappion harjoitusottelussa Islannille Espoossa maanantaina. Torstaina Turussa pelattu maaotteluparin ensimmäinen osa päättyi maalittomaan tasapeliin.

Nyt Suomi pelasi kaksijakoisen ottelun. Avauspuoliaika oli heikko. Toisella puoliajalla emännät paransivat huomattavasti, mutta maalitili jäi muutamasta kelpo paikasta huolimatta avaamatta.

–  Olo on tosi pettynyt. Islanti pelasi vahvuuksillaan, me emme pelanneet. Vastustajan prässi tuotti ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Jouduimme roiskimaan pitkää palloa, ja etäisyydet kasvoivat liian suuriksi. Onneksi petrasimme pelaamistamme pelin edetessä. Nyt olimme jo suht lähellä maalintekoa, mutta ei vain uponnut, Helmareiden päävalmentaja Anna Signeul sanoi.

Suomen parhaat maalipaikat osuivat toisella jaksolla Linda Sällströmille ja vaihdosta energiaa viheriölle tuoneelle Heidi Kollaselle.

Kollanen, 22, pääsi tekopaikkaan komeiden askelharhautuksien jälkeen.

–  Kun pallo lähti jalasta, olin varma, että se menee maaliin. Kunnon kierre jäi puuttumaan. Ensimmäinen A-maaotteluosumani jäi senttien päähän. Täytyy laittaa sitten EM-karsinnoissa pallot verkkoon, päättyneen kauden Italian Serie A:n UPC Tavagnaccossa pelannut hyökkääjä sanoi.

Kollanen etsii parhaillaan uutta seuraa.

–  Pohjoismaat ovat ykkössijalla, mutta katsotaan nyt rauhassa.

Tappio paljasti kehityskohteet

Niin ikään Italiassa pelaava Tuija Hyyrynen myönsi myös Islannin paremmuuden. Joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva Hyyrynen on varma, että EM-karsinnoissa nähdään sisuuntunut suomalaisjoukkue.

–  Oli hyvä, että saimme nämä kaksi kovaa Islanti-kamppailua tähän väliin. Näimme sen, missä meidän pitää parantaa. Kovuutta ja periksiantamattomuutta kaipaamme lisää.

Suomen kapteeni ja maalivahti Tinja-Riikka Korpela ei hätkähtänyt kahta peräkkäistä maalitonta ottelua.

–  Olemme valmiita syksyn koitoksiin. Ryhmässä on paljon potentiaalia. Se pitää kaivaa kesän aikana esiin. Uskon siihen, että syksyllä niitä maalejakin alkaa tulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.