Henrik Pietarinen Vetomiesten ykkönen – taakse jäi jopa 13-kertainen maailmanmestari

Tuusulalainen Henrik Pietarinen kaasutteli selvään voittoon Jyväskylän MM-rallin yhteydessä käydyssä Vetomies-kilpailussa. Kyseessä on kansallisten sääntöjen mukaan ajettava ralli, joka on avoin sekä kotimaisille että ulkomaalaisille kilpailijoille.

Pietarinen ajoi nelivetoisten sarjan ylivoimaiseen voittoon yli kolmen minuutin erolla toiseksi tulleeseen Veli-Matti Saarelaiseen.

- Ihan hyvä fiilis jäi. Ehjä päivä takana, eikä mitään isompia ongelmia, Pietarinen summasi.

Sipoon Autokerhoa edustavan 23-vuotiaan Henrikin vuotta vanhempi velipoika Eerik ajaa kärjessä WRC2-luokassa ennen MM-rallin päätöspäivää. Vetomies-voittaja kuuli Kalle Rovanperän ongelmista Keskisuomalaisen haastattelun yhteydessä ja uutinen veti hetkeksi sanattomaksi.

- Jaahas. Ei kai siinä. Eerikin kannalta se on hyvä juttu.

Pietarinen myöntää, että WRC2-auton kokeileminen kiehtoo häntäkin veljen vanavedessä.

- Olisihan sitä kiva kokeilla ja onhan sitä suunniteltukin. Täytyy vaan saada budjetti kasaan, että se on mahdollista.

Vetomiesten voittoon Pietarinen ajoi SM2-luokan N-ryhmäläisellä Mitsubishilla, jota hän kuvailee "puuhevoseksi".

Nelivetoisten autojen kärkikolmikon täydensi todellinen moottoriurheilulegenda, 13-kertainen enduron maailmanmestari Juha Salminen.

- Tämähän on hieno tapahtuma, kun pääsee kunnon teille ajamaan. Olen nyt toista kertaa mukana.

Salminen ei näe isoa eroa kaksipyöräisillä ja nelipyöräisillä kilpailemisessa.

- Samalla tavalla sitä pyörää ajetaan ja ajolinjoja haetaan. Onhan tässä teknisesti erilainen suoritus, kun istuu ratin takana, mutta ajamisen periaatteet ovat ihan samat.

Vetomiesten reitti sisälsi kuusi MM-rallin erikoiskoetta. Kilpailuun ilmoittautui kaikkiaan 88 autokuntaa kahdessa luokassa. Maaliin selvisi 11 autoa nelivetoisten autojen sarjassa ja 23 autoa kaksivetoisissa. Jälkimmäisten kilpailussa voittoon ajoi Vesa Hirvonen.

Vetomieskilpurit ovat kansallisten sääntöjen mukaisia, joten niillä ei voi startata varsinaiseen MM-rallisarjan osakilpailuun.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .