Herola harppasi kuudenneksi – myös Hirvonen ja Mutru nousivat yhdistetyn hiihto-osuudella kymmenen kärkeen

Hiihdossa ärhäkät suomalaiset yhdistetyn miehet hurjastelivat joukolla kärkikymmenikköön Salpausselän kisojen maailmancupissa. Ilkka Herola nousi mäen jälkeen 12 sijaa kuudenneksi, Eero Hirvonen 11 sijaa kahdeksanneksi ja Leevi Mutru kolme sijaa yhdeksänneksi.

Herola jäi sunnuntain kilpailun voittaneesta Norjan Jörgen Graabakista 37 sekuntia. Japanin Akito Watabe jäi kirissä niukasti toiseksi. Itävallan Mario Seidl hiihti kolmanneksi parikymmentä sekuntia ennen Herolaa.

–  Riskillä piti lähteä, ja aika ravakasti me Eero kanssa aloitimmekin, Herola avasi peräkkäin startanneiden suomalaisten taktiikkaa.

–  Tulos olisi voinut olla parempi, jos meillä olisi ollut enemmän malttia.

Herola otti ensimmäisen vetovuoron, eikä tahtonut kestää vauhdissa, kun Hirvonen otti vastuun vauhdista.

–  Puolimatkassa meinasi pimentyä. Olin tippua, kun Eero lähti vetämään, Herola kertoi hiihdon vaikeimmista hetkistä.

Hirvonen vahvisti, että kyyti oli kiivasta.

–  Ensimmäisestä kierroksesta tuli turhan kova. Tajusin, että taisi tulla pikkuisen höyryttyä, kun Ilu oli jäänyt perästä, Hirvonen tunnusti.

Mäkiosuus kaipaa edelleen lisää varmuutta

Kokonaisuudessaan maajoukkueen tulos oli silti valoisa. Edellispäivänä pariviestin voittaneet Herola ja Hirvonen nousivat korskeasti kärkikymmenikköön ja vetivät perässään Mutrun uran parhaaseen sijoitukseen maailmancupissa.

–  Tuli makea sijoitus, Mutru maisteli tulosta.

–  Ja mikä sen parempaa kuin tehdä uran paras tulos kotiyleisön edessä.

Päävalmentaja Petter Kukkosta kaihersi hieman mäkiosuus, jossa maajoukkueen kärkimiehet jäivät kahden ja puolen minuutin takamatkalle.

–  Vähän sekavat tunnelmat, vaikka olihan tässä päivässä paljon hyvää, Kukkonen totesi.

Kukkosta harmitti myös mäessä parhaiten onnistuneen Arttu Mäkiahon hylkäys sääntöjen vastaisesta hyppypuvusta.

Puku kävi vyönseudulta väljäksi, kun Mäkiahon paino laski kovan kisaviikon aikana.

–  Hiihto on nyt oikeastaan kaikilla perusvahvaa, mutta tuolta pitäisi saada viisi metriä lisää tuloksiin, Kukkonen pohdiskeli ja viittasi kädellään kohti hyppyrimäkeä.

Seefeldin MM-kisoihin on aikaa vajaat kaksi viikkoa. Joukkueen hyppyvire kääntyi parempaan harjoitusleirillä ennen Klingenthalin maailmancupia. Siitä näkyi merkkejä myös Lahdessa, vaikka olosuhteet eivät osuneet kovin otollisiksi.

–  Muutos on ollut valtava, mutta ei se kerralla käänny ihan ääripäästä toiseen, Kukkonen muistutti vielä keskeneräisestä työstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.