Herola laittoi Riiberin lujille Holmenkollenilla – yhdistetyn suomalainen ykkösmies kiri minuutin takamatkalta Holmenkollenin kakkoseksi

Yhdistetyn hiihtäjä Ilkka Herola ryski maailmanmestari Jarl Magnus Riiberin polvet pökkelöiksi Holmenkollenin maailmancupissa. Herola hiihti minuutin ja 16 sekunnin takamatkalta kärjen kyytiin kolmessa kilometrissä ja nyki kympin jälkipuoliskolla kirimiehet hapoille.

Vain Riiber pystyi vastaamaan lauantaina Herolan haasteeseen ja kiri kauden kymmenennen cupvoiton 0,2 sekunnin erolla Herolaan.

–  Näytti, että Riiber joutui ottamaan kaiken irti, mutta ihan riittävän lujille en kyennyt häntä laittamaan, Herola totesi.

–  Joku päivä tämä vielä menee toisinpäin.

Herola sivusi kakkossijalla uransa parasta henkilökohtaista tulosta. Hän sijoittui toiseksi myös Klingenthalin kilpailussa helmikuun alussa. Salpausselän kisoissa hän voitti parikilpailun yhdessä Eero Hirvosen kanssa.

–  Olen tyytyväinen kakkossijaan ja siihen, ettei kirikilpailusta tullut Riiberille ihan läpihuutojuttua. Enkä voi jossitella taktiikallakaan, sillä Riiber on kovassa kunnossa ja vahva myös kirissä, Herola jatkoi.

Päävalmentaja Petter Kukkonen vahvisti Herolan arvion.

–  Riiber joutui tiukille, mutta ajeli vielä kärjestä maaliin. Pitkä kiri oli Ilkan ainoa mahdollisuus, sillä Riiberiä on vaikea voittaa kirissä, Kukkonen todisti.

Parin potkun ero loppusuoralla

Maailmancupin voiton jo varmistanut Riiber onnistui potkaisemaan loppusuoralla muutamalla potkulla parin metrin eron Herolaan. Sen jälkeen ero säilyi samana, ja Riiber oli silminnähden rankasti maitohapoilla.

Herola meni kilpailun kärkeen puolimatkassa. Hän veti matkalla kovaa, mutta taktikoi vastustajien peesiin reitin vastatuuliosuudella. Viimeisellä lenkillä hän hiihti ylämäet rajusti, mutta säästeli viime kilometreillä voimia myös kirikamppailuun Riiberiä vastaan.

–  Kilpailusta tuli intervallihiihto, mutta onnistuin siinä hyvin. Muut eivät pystyneet vastaamaan vetooni kuin tämä "Norjan kuningas", Herola iloitsi.

Myös voittoresepti on jo Herolan tiedossa.

–  Mäessä pitäisi hypätä vielä paremmin. Hiihto oli hyvä ja ehjä. Mäkeen olen muuten tyytyväinen, mutta menetin alastulossa tyylipisteitä.

Herola lensi HS134-hyppyristä 117 metriin ja sijoittui mäkiosuudella 15:nneksi. Riiber oli yhdeksäs 120,5 metrin hypyllä. Riiber lähti hiihtoon 52 sekunnin päässä kärjestä ja Herola 24 sekuntia myöhemmin.

Jalka pelaa kauden loppuun

Maailmancup päättyy kahteen kilpailuun Saksan Schonachissa 16. ja 17. maaliskuuta.

–  Tavoittelen sieltä vielä yksittäisiä hyviä tuloksia, maailmancupissa 11:nneksi noussut Herola kertoi.

–  Ja mukava on edelleen kilpailla, kun kausi on ollut nousujohteinen ja olen hyvässä kunnossa.

Norjan Espen Björnstad oli Holmenkollenin kilpailussa kolmas 7,8 sekuntia voittajasta jääneenä. Hirvonen nousi hiihdossa 15 sijaa 13:nneksi. Nuorten maailmanmestari Arttu Mäkiaho jäi mäessä alle sataan metriin ja hiihti maaliin sijalla 43.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.