Herola nousi yhdistetyn maailmancup-kilpailussa 12:nneksi – Norjan Riiber voitti Kuusamossa kaikki kolme kisaa

FIS

STT

Ilkka Herola otti viikonlopun parhaan sijoituksensa, kun hän oli 12:s yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Kuusamossa. Voiton vei Rukalla kaikki kolme kilpailua voittanut Norjan Jarl Magnus Riiber.

Norja otti kolmoisvoiton. Toinen oli Jörgen Gråbak ja kolmas Jens Lurås Oftebro. Kuuden parhaan joukossa oli viisi norjalaista.

Herola lähti hiihtoladulle mäkitulosten jälkeen sijalta 20. Hän oli 10 kilometrin hiihto-osuuden neljänneksi nopein.

–  Oli aika paljon sähäkämpi keli kuin eilen. Oli oikea suksivalinta. Kapula kulki, Herola kuvaili Ylen haastattelussa hiihtoaan.

Muista suomalaisista maailmancupin pisteille 30 parhaan joukkoon ylsi Wille Karhumaa, joka oli 26:s. Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho eivät lähteneet hiihto-osuudelle.

–  Suksi oli tänään erinomainen, ja taisi mieskin olla aika hyvässä tikissä. Itseluottamus kasvoi, uransa ensimmäiset maailmancup-pisteet summannut Karhumaa kertoi.

Tämän päivän mäkiosuus Kuusamossa peruuntui tuuliolojen takia. Hiihtoon lähdettiin torstaisen varakilpailun tulosten perusteella.

Tuuli keskeytti yhdistetyn mäkiosuuden

Puuskittainen sivutuuli pakotti Rukan kisajärjestäjät peruuttamaan yhdistetyn mäkiosuuden sunnuntaiaamuna. Päätös tehtiin, kun muutama hyppääjä oli ennättänyt osoittaa olot liian oikukkaiksi.

–  Ei mitään protestoitavaa. Tasapuolista kisaa ei olisi saatu näissä oloissa aikaiseksi, maajoukkueen mäkivalmennuksesta vastaava Jarkko Saapunki siunasi ratkaisun.

Wille Karhumaa ennätti hypätä tuulen pyörteissä 109 metriin. Maajoukkueryhmän miehistä Arttu Mäkiaho tömähti maahan 83,5 metrissä, kun ilma katosi suksien alta.

–  Tuuli oli vaihtelevaa. Minulla keulatyöskentely tuntui hieman paremmalta kuin edellispäivinä, mutta keulan jälkeen ilmassa oli ihan tyhjää, Mäkiaho kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.