Hippoksella todistettiin temppua, joka on nähty viimeksi neljä vuotta sitten – Virpi Hukka joutui melkoisen höynäytyksen uhriksi

Edellisen kerran, kun Kirittäret on naisten Superpesiksessä jätetty Hippoksella juoksuitta, elettiin syyskuuta 2015. Silloin finaalisarjan toisessa ottelussa muuan Lapuan Virkiä asteli yli tuhatpäisen yleisön eteen ja voitti juoksuin pelin suoraan 0–2 (0–3, 0–2).

Keskiviikkoiltana he tekivät sen taas, joskin pienemmän ihmisjoukon edessä.

Virkiä pelasi maagista ulkopeliä ja hyödynsi Kirittärien toistuvat räpylä- ja huolimattomuusvirheet, vieden pelin taas jaksoin 0–2 (0–2, 0–5).

– Emme oikein missään vaiheessa päässeet omalle tasollemme sisä- tai ulkopelissä. Varsinkin ulkopelissä tuli paljon meille epätyypillisiä virheitä, jotka kostautuivat, Kirittäret-lukkari Mari Mantsinen manaa tappion jälkeen.

 

Kädet tärisivät avausvuorosta lähtien. Kirittäret ei kopannut palloja, ja jo avausvuorolla Lapuan ykköstykki, nelinkertainen lyöjäkuningatar Janette Lepistö pääsi rankaisemaan virheistä. Kakkosrajan maannieliäinen lipsahti Laura Toikkaselta, ja Essi Kylli juoksi kotipesään.

Kolmannessa vuorossa Kirittärien kopparit Virpi Hukka ja Ella Korpela sähläsivät kommunikaatiossaan, mikä johti siihen, että Korpela ei onnistunut koppaamaan Eveliina Lämsän pitkää lyöntiä. Se maksoi juoksun.

Pahin nöyryytys tapahtui Kirittärien viimeisessä sisävuorossa, kun viestintä pätki totaalisesti.

Virkiän kolmospesällä ollut, juuri palon tehnyt Eveliina Toppari ei heittänytkään palloa kotipesään, vaan juoksi rauhassa kakkospesälle. Ykköspesällä ollut Hukka ei ollut tästä tietoinen, vaan luuli pallon päätyneen kotipesään ja poistui ykköseltä kärkkymään. Tilanteesta tuli palo, joka viimeistään katkaisi kotijoukkueen selkärangan.

– Se oli ihan täysi kommunikaatiovirhe. Huusin, että ”ei ole täällä”, ja Hukka kuuli: ”On täällä” ja otti askeleen, Mantsinen harmittelee.

Koko jaksolla Kirittäret sai vain kolme kolmostilannetta.

Myös toinen jakso oli Virkiä-lukkari Jenna Kammi-Rahnaston ja jokeri-Lepistön show’ta. Tiivistetysti: Lepistö löi neljä juoksua ja Kammi-Rahnasto hassutteli ulkopelissä usean palon. Ehtipä Kaisa Peräahokin juosta yhden kunnarin lyötyään pallon Hukan yli, läpi takakentän.

 

Kentällä nähtiin vain yksi ehjä joukkue, ja sen kuningattarena toimi Kammi-Rahnasto. Ykköspalkittu oli luonnollisesti tyytyväinen suomenmestarien kaatamiseen.

– Mulla oli aamusta asti tunne, että tänään on pelipäivä ja kaikki on kohdillaan. Miksiköhän sitä kutsuisi, ehkä hurmokseksi. Täytyy silti sanoa, ettei tänään ollut Kirittärien paras päivä räpylässä, Kammi-Rahnasto kertoo palkinto sylissään.

– Olemme päättäneet syksyllä, että lopetamme muiden matkimisen ja rupeamme etsimään sitä omaa, Lapuan Virkiän juttua. Se näyttää nyt tuovan hedelmää.

Mantsinen myöntää, ettei kotijoukkue pystynyt hyviin lyöntiratkaisuihin eikä pitämään räpyläänsä ulkopelissä. Huolta ei silti ole.

– Mielestäni ei pidä tehdä isoja johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen. Tiedämme, että jos parannamme tästä, tilanne on täysin toinen, Mantsinen vakuuttelee.

– Meillä on Lapua-peleihin aina kova lataus päällä. Ehkä se meni tänään vähän yli, ja räpylä tärisi silloin, kun olisi pitänyt suorittaa, Emma Sallinen lisää.

Lapua-peli oli kauden ensimmäinen todellinen testi. Seuraava kova paikka on sunnuntaina Tampereella Manse PP:tä vastaan. Kirittäret korjannee virheensä siihen mennessä.

– Tämä oli meille ihan tervetullut koetus, halusimmekin päästä mittaamaan itseämme kovia vastaan. Uskoisin, että ainakin treeni-intoa on seuraavaan peliin. Meillä on ollut Mansea vastaan hyvä boogie viime vuosina, Sallinen lupailee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .