Hippoksen jäähyväisottelussa jyrisi, salamoi ja satoi pelkästään Manse PP:n laariin

Lievestuoreen Kisan kaikkien aikojen ennätysyleisö 775 katsojaa näki hyvin vaisun kotijoukkueen Hippoksen pesäpallopyhätön jäähyväisotteluna markkinoidussa Ykköspesiksen ilmaisottelussa torstai-iltana. Tamperelainen vierasjoukkue Manse PP hallitsi jyrinän, salamoiden ja pienen sateenkin sävyttämää miesten ”huippuottelua” mielin määrin ja nappasi laariinsa kolme pistettä vakuuttavasti.

Lukemat 0–2 (1–4, 2–10) kuvasivat osuvasti joukkueiden tasoeroa. Tamperelaiset kuuluvat sarjan kärkitrioon, kun Kisa puolestaan tappelee sarjapaikastaan kellarikerroksessa sarjan toiseksi viimeisenä.

Ottelu alkoi hyvin tunteikkaasti, kun sekä Kirissä 20017–14 että Mansessa 2014-17 pelanneen Eetu Karhulahden muistoa kunnioitettiin minuutin hiljaisella hetkellä. Aurinkoiseksi persoonaksi luonnehdittu ja hyvin pidetty Karhulahti siirtyi ikuisille pesäpallokentille viime talvena vain 34-vuotiaana.

Kisa sai otteluun unelma-alun, kun Mansen lukkari Sami Virto kävelytti Kisan etenijäjokerin Jere Lehdon kahdella väärällä kotiin. Tuo jäi kuitenkin Kisan ainoaksi ilonaiheeksi ensimmäisellä jaksolla. Tasoittavallaan Manse takoi näyttävästi kolme juoksua, minkä jälkeen Kisa ei saanut enää mitään aikaan.

Toinen jakso ratkesi heti kättelyssä. Manse iski vikkelästi neljä juoksua, mistä Kisa ei kunnolla enää toipunut.

– Harmittaa, kun varsinkin tällaiseen peliin sattui huono esitys, murehti Kisan kapteenina pelannut Tapani Linna.

– Tämä oli taas paluun vanhaan. Kaksi edellistä peliä pelattiin jo hyvin. Sisäpeli oli tänään tosi tahmeaa.

Linna oli yksi tapahtuman ideanikkareista. Ottelu oli nähtävissä livestreamina Kisan Yotube-kanavalla. Sitä katsottiin esimerkiksi Intiassa ja Nepalissa, mutta Linna ei tuoreeltaan osannut sanoa, paljonko katselijoita lopulta oli.

– Tällaisella tapahtumalla haluttiin sitäkin viestittää, että pesäpallokulttuuria tällä alueella edelleenkin on. Pitäisi vain kasata voimat yhteen ja ruveta ponnistelemaan uutta tulevaisuutta, Linna totesi.

 

Mansen pelinjohtajaan Mika Kulmalaan tapahtuma Hippoksella teki vaikutuksen.

– Tämä tapahtuma oli tosi hieno. Tietysti Eetun muistaminen oli hieno homma. Vaikka se oli vaikea hetki, se oli hieno juttu, Kulmala sanoi hieman liikuttuneena.

Mansen ylivoimaisuuteen ei vaikuttanut edes se, että joukkueen lukkari Virto joutui jättämään ottelun kesken jalkavamman vuoksi. Toiselle jaksolle lukkarin tontille asteli sieppari Roope Reinikka, minkä Kisa sai hyödynnettyä Kasperi Laasosen ja Ville Viljanmaan iskemien juoksujen muodossa.

Kisan pelinjohtaja Jukka Salmela ei voinut kuin myöntää vieraiden paremmuuden. Ottelun kulku olisi toki voinut muuttua jos ykköskärki Ilkka Ylitalo ja vielä verryttelyssä mukana ollut lyöjäjokeri Olli Kiiveri olisivat olleet kokoonpanossa.

– Kaverille iso kunnia. Ei meillä ollut tänään avaimia voittoon.

Mansen Ville Hotakainen rokotti Kisan kentästä peräti kuusi juoksua ja rokotti joukkuetta myös puheillaan.

– Ei jouduttu hirveään hätään kaverin kanssa. Siellä oli niin hitaita miehiä välissä, että sinne oli helppo tiputella ja vähentää lyöjien määrä, hän lausahti.

Kisan etenijäjokeri, joukkueen kaikki kolme juoksua tuonut Jere Lehto kimmastui Hotakaisen kommentista.

– Mielestäni on aika raukkamaista alkaa puhua, että meillä on hitaita miehiä. Tässä on pitkä kausi ja saattaa olla loukkaantumisia ja niin edelleen. Pidetään ne mölyt mahassa, Lehto kuittasi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .