HoNsUn A-nuoret taistelevat finaalipaikasta 19-vuotiaiden SM-sarjassa

HoNsUn ja Helsinki Rocksin välieräsarja on tilanteessa 1–1. Ratkaiseva välierä pelataan keskiviikkona Helsingissä.

HoNsUn A-pojat ovat pelanneet vahvan kauden koripallon 19-vuotiaiden SM-sarjassa. Runkosarjassa joukkue sai saldokseen 14 voittoa ja neljä tappiota, mikä riitti kolmanteen sijaan. Edelle runkosarjassa ylsivät vain kaksi helsinkiläistä joukkuetta, MuKi ja Rocks.

Viime viikonloppuna koripallolupaukset pääsivät nauttimaan pudotuspelien huumasta, eikä välieräotteluista Rocksia vastaan jännitystä puuttunut. Ensin lauantaina Rocks voitti Helsingissä HoNsUn lukemin 69-67, vaikka vielä viimeisen minuutin alkaessa HoNsU johti ottelua.

– Tiedettiin, että välierävastustaja on kova ja urheilullinen. Rocksilta löytyy erittäin pitkä, 210-senttinen sisäpelaaja Aleksi Liukko sekä lupaava 18-vuotias takapelaaja, Jesper Granlund, joka pääsi jo tällä kaudella kokeilemaan miesten Korisliigaa Helsinki Seagullsin joukkueessa. Granlundin henkilökohtaisiin suorituksiin ensimmäinen välierä ratkesikin, HoNsUn päävalmentaja Teemu Särkkä kertoo.

Sunnuntaina löytyi keinot voittoon

Sunnuntaina Lehtisaaren kuntotalolla pelatussa HoNsUn kotiottelussa jyväskyläläiset tasoittivat puntit. Tuossa ottelussa HoNsU meni alussa 8-0 johtoon, eikä asemaansa menettänyt missään vaiheessa. Lopulta ottelu päättyi lukemin 79-61.

– Sunnuntaina saatiin hidastettua paremmin etenkin Granlundin pelaamista ja se oli voiton siemen. Itse saimme molemmissa välierissä onnistumisia hyökkäyspäässä laajalla rintamalla, Särkkä tuumii.

Voitot ovat 1-1, joten ratkaiseva kolmas välieräottelu pelataan Helsingissä keskiviikkona. Voittaja yltää 19-vuotiaiden SM-sarjan finaaliin, jossa vastaan tulee runkosarjan voittaja, Munkkiniemen Kisapojat. MuKi on finaalipaikkansa jo varmistanut kaadettuaan omassa välierässään KTP:n Kotkasta voitoin 2-0.

Joukkue yhtenäistynyt

HoNsUn A-nuorten joukkue koostuu 1999-2001-syntyneistä nuorukaisista, joista suuri osa pelasi tällä kaudella myös miesten otteluita Keski-Suomen divarijoukkueissa. Viimeisimmässä välierässä joukkueen tehokkain oli 25 pistettä pussittanut Tiitus Kuukkanen. Hän pelasi tällä kaudella miesten 1B-divaria niin ikään playoffeihin yltäneessä Jyväskylän Weikkojen joukkueessa.

Eniten peliaikaa HoNsUn joukkueesta viikonlopun välierissä keräsi takamies Henry Boyd, joka taasen pelasi tällä kaudella Äänekosken Huiman miehissä. JBA:n joukkueessa miesten 1A-divarissa peliaikaa saaneista HoNsUn nuoria edustavat Karo Puittinen ja Niilo Kärkkäinen. Kärkkäinen on koko kauden tilastossa HoNsUn paras pistemies 20 pisteen ottelukeskiarvolla.

Nuorukaisten pelaaminen 1A- ja 1B-divarissa toi aiemmin kauden aikana omat haasteensa HoNsUn toimintaan, sillä pelaajat harjoittelivat pääasiassa miesten joukkueissa. Nyt miesten divarijoukkueiden kaudet ovat päättyneet, joten HoNsUn A-nuoret ovat päässeet treenaamaan koko miehistön voimin yhdessä.

– Joukkueen yhtenäisyys, niin kentällä kuin joukkuehengen suhteen, on parantunut entisestään. Viime viikonloppukin oli erittäin nousujohteinen. Toivotaan, että sama trendi jatkuu keskiviikkoon. Kaikki pelaajat ovat terveinä ja käytettävissä kokoonpanoon, Särkkä iloitsee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .