Honka ei päästänyt HJK:ta karkuun naisten jalkapalloliigassa

Honka ei päästänyt HJK:ta vielä pidemmälle karkumatkalle naisten jalkapalloliigan kärkiottelussa maanantaina Töölön stadionilla Helsingissä.

Kotijoukkue HJK:lla oli mahdollisuus kasvattaa etumatkansa sarjataulukon kärjessä jo 12 pisteeseen, mutta espoolaisten loppuminuuttien tasoitus 1–1:een piti eron entisenä.

HJK pystyi hallitsemaan pelin virtausta avausjaksolla. Tätä helpotti avausmaali, jonka liigan maalipörssin kärkinainen Jutta Rantala taituroi verkkoon suoraan kulmapotkusta.

Honka paransi toisella jaksolla, eikä tasoitusta voi sanoa ansaitsemattomaksi, vaikka se syntyikin yllättäen.

Keskialueelta lähetetty ristipallo leijaili pelaajajoukon läpi takatolpalle, josta Tia Painilainen sijoitti sen kauniisti vastakkaiseen alakulmaan.

–  On tärkeää saada jokainen piste, ettei ero kasva liikaa. Avausjaksollakin meillä oli alussa hallintaa, mutta HJK:n maali vähän käänsi sitä. Puhuimme tauolle kopissa, ettei meillä ole mitään hätää, Painilainen sanoi.

Puolustaja oli tyytyväinen pisteeseen, vaikka HJK:n etumatkaa ei saatukaan kiinni.

–  Siihen verrattuna, että olimme tappiolla, voi tähän tasapeliin olla tyytyväinen.

Naisten liigaa on pelattu nyt 13 kierrosta. Elokuun lopussa joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan, johon HJK päässee piikkipaikalla.

Nousevalla kaavalla mestariksi?

–  Peli kerrallaan pelataan ja on pelattu. Kotona sitä totta kai haluaisi kolme pistettä, mutta nytkin ero Honkaan pysyi samana, totesi HJK:n päävalmentaja Joonas Rantanen.

Hän oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella hyökkäykset jäivät vaisuiksi.

–  Emme olleet missään purjeessa. Siinä mielessä harmittaa tasoitus, Rantanen sanoi.

HJK on naisissa 22 mestaruutta. Edellisistä juhlista on kuitenkin kulunut jo 14 vuotta, mutta näyttää hyvältä.

–  Ei siinä ole mitään maagista. Meillä on laadukas kokoonpano ja vahvuuksiimme sopiva pelitapa, Rantanen valotti.

2010-luvun taite oli synkkää aikaa HJK:n naisille, mutta nyt arjen asioita hoidetaan vuosi vuodelta paremmin. Kehitysaskeleista kertovat edellisvuosien sijoituksen liigassa: Neljäs, kolmas ja viime kesänä jo SM-hopeaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.