Hradeckyn Leverkusen rutisti voittoon kauden avauksessa, Moisanderin Bremenille kotitappio

Suomen maajoukkuemaalivahti Lukas Hradecky ja seuransa Leverkusen olivat tiukilla jalkapallon Saksan pääsarjan 1. Bundesliigan avausottelussaan, mutta kolme pistettä kuitenkin tuli. Liigaan noussut pikkuseura Paderborn kipusi kahdesti tasoihin ottelun ensimmäisen 25 minuutin aikana, mutta Kevin Vollandin maali parikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä toi Leverkusenille 3–2-voiton.

Niklas Moisanderin kipparoimaa Werder Bremeniä on pidetty yhtenä kauden mustana hevosena, mutta alku pitkään liigakauteen oli masentava. Vierailija Fortuna Düsseldorf haki 3–1-voiton, puolustaja Moisanderin pelatessa koko ottelun.

Keskikenttämies Fredrik Jensenin Augsburg säikäytti kotiyleisön Dortmundissa avausminuutin maalilla, mutta kotijoukkue tuli tasoihin pari minuuttia myöhemmin ja marssi sitten toisen puoliajan maaleillaan musertavaan 5–1-voittoon. Vuosi sitten Hollannista Augsburgiin siirtynyt Jensen tuli vaihdosta kentälle 83. minuutilla, Bundesliiga-uransa seitsemänteen otteluun.

Hradecky arvostelee videotuomarointia

Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky kaipaa suursarjoissa tuoreeseen mutta jo yleistyneeseen videotuomarointiin tarkkuutta ja johdonmukaisuutta. Videotuomarijärjestelmä VAR otettiin tällä kaudella käyttöön Englannin valioliigassa, ja viime viikonloppuna videoita kelattiin Englannissa jo useaan otteeseen.

Saksan pääsarja Bundesliigassa VAR oli käytössä jo viime kaudella, ja perjantainakin tämän kauden avausottelussa yksi rangaistuspotku tuomittiin videotarkistuksen jälkeen.

–  Onhan se aina yhtä viihdyttävää seurata sitä saatanan VARia, Hradecky veistelee pilke silmäkulmassa Suplan Bundes-Luke -podcastissa.

–  Ei se ihan täysin ole aina toiminut, että milloin Kölnin kellarissa tartutaan tilanteeseen, Hradecky antaa kritiikkiä videotuomarointikeskuksen toiminnasta.

Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahti kuitenkin myöntää, että videotuomarointi kuuluu nykyaikaan ja tuo peleihin oman lisämausteensa.

–  Pahimmat epäoikeudenmukaisuudet se korjasi. Se harmaa, tulkinnan alue, vaatii kuitenkin vielä parantamista, Hradecky sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.