Huima saattaa sittenkin saada lisenssin Korisliigaan

Koripalloliitossa käsitellään tulevana maanantaina pääsarjajoukkueiden liigalisenssihakemukset tulevalle kaudelle. Viime kauden ansioiden perusteella naisten Korisliigassa pelaisivat Catz, Honka, Peli-Karhut, Ponteva, Veto, Espoo Basket Team, Alku, Kouvottaret, HBA sekä Torpan Pojat.

I-divisioonaan keväällä pudonneelta Huimalta on kysytty jo etukäteen mahdollisuutta sekä halukkuutta ottaa mahdollinen sarjapaikka vastaan, mikäli näistä jonkun liigalisenssihakemus hylättäisiin. Sama kysymys on kuitenkin esitetty myös muille tulevan kauden I-divisioonajoukkueille.

– Maanantaina katsotaan, että kenelle liigalisenssi myönnetään. Mikäli sarjoihin jää vajausta, sitä täydennetään ensisijaisesti rankingin perusteella, jossa naisten Korisliigan osalta Huima on korkeimmalla viime kauden sijoituksensa perusteella, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm kertoo.

Valitettavan usein viime vuosina hakemuksia on hylätty. Varmasti myös Espoossa jännitetään tulevaa päätöstä, kun vielä viime kesänä Espoo Unitedina kauteen valmistautunut joukkue siirtyi Tapiolan Hongan alle kauden kynnyksellä. Espoo United on sittemmin mennyt konkurssiin.

Huimassa tulevaan kauteen on valmistauduttu sillä ajatuksella, että joukkue Korisliigassa pelaisi. Koko viime kauden kotimainen kaarti Emma Virtasta lukuun ottamatta on varmuudella jatkamassa, mikäli jo 22 kautta kestänyt putki pääsarjassa jatkuu.

– Pohjatyötä on tehty paljon. Ajateltiin, että valmistellaan asiat mahdollisimman hyvin, mutta päätetään vasta sitten jos paikkaa meille tarjotaan. Tietenkin halu pelata Korisliigassa on kova. Näissä asioissa ei kuitenkaan voida mennä tunteella, vaan pitää tehdä järkeviä ja kestäviä ratkaisuja, koripallojaoston puheenjohtaja Laura-Liisa Hyytiäinen miettii.

Huiman hallitus on myös antanut ehdollisen luvan koripallojaostolle hakea paikkaa Korisliigassa. Ehtona on, että Huimalla on kasassa riittävä pelaajamateriaali. Herhiläisleirissä onkin käyty neuvotteluja neljän viime kaudella muissa joukkueissa Korisliigaa pelanneen suomalaisen kanssa.

– He ovat ihan potentiaalisia mahdollisuuksia vahvistamaan joukkuetta. Uskon, että saadaan myös tämä ehto täytettyä. Myöskään liigalisenssin suhteen ei pitäisi olla mitään, minkä puolesta meille sitä ei myönnettäisi jos sarjaa päädytään täydentämään, Hyytiäinen lisää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .