Huimalle rökäletappio Hyvinkäällä – vastustajalta tunnustusta siitä huolimatta

Ponteva-Huima 105-46 (28-17, 30-7, 26-13, 21-9)

Naisten Korisliigassa Äänekosken Huima vieraili lauantaina Hyvinkäällä. Suurta jännitysnäytelmää ottelu ei tarjonnut, mutta oppia herhiläisille senkin edestä.

- Ensimmäinen jakso pelattiin hyvin. Maltettiin tehdä sovittuja juttuja tuossa tempossa, saatiin Pontevaa ongelmiin ja pystyttiin kuittaamaan jos he laskivat suojausta. Yhden jakson meidän jänne kesti tänään. Meillä ei ihan vielä siihen riitä, että kun tulee vaikeita pätkiä niin pystyttäisiin hyökkäyspäässä mukautumaan, Huiman valmentaja Juuso Sainio miettii.

Ponteva aloitti toisen jakson 15-0 -runilla, ja karkasi vierailtaan. Huimassa otettiin kuitenkin kaikki irti laadukkaan vastustajan kohtaamisesta, eikä taistelu loppunut vaikka ero tulostaululla kasvoi.

- Tämä oli paras Huima mitä me on tällä kaudella kohdattu, huolimatta siitä miten ottelut ovat päättyneet. Heillä oli ideaa hyökkäämisessä, ja rankaisivat jos meidän puolustus ei toiminut. Puolustuksessakin he pelasivat kovaa sen sijaan että antautuisivat. Huima oli täällä kilpailemassa vaikkei kynsiä tarvinnutkaan jännityksestä pureskella, Pontevan päävalmentaja Miikka Sopanen antaa tunnustusta.

Heta Äijänen oli Huiman tehokkain, toimi vaikeimpina hetkinä herhiläisten selkärankana ja paini kovaa molempien korien alla. Venla Liimatainen ansaitsi erikoismaininnan valmentajaltaan olemalla puolustuspäässä ikävä vastustajille, ja sai onnistumisia myös hyökkäyspäässä.

Ponteva: Candice Warthen 18/4, Taru Tuukkanen 15/10/5 syöttöä, Iina Keski-Saari 2/3, Hanna Valkeinen 10/2, Saara Wahlgren 13/3, Henna Salomaa 5/3, Meri Damoiseaux 4/1, Jazz Perkins 19/2, Silja Kiiskinen 11/6, Jovana Stojanovski 0/1, Anni Jämsä 8/1.

Huima: Riina Kärkkäinen 5/5, Inka Åkerlund 5/1, Lotta Kymäläinen 5/1, Kenya Robinson 4/4, Henna-Riikka Paajanen 2/4, Mimmi Peuhkurinen 2/0, Venla Liimatainen 7/5, Heta Äijänen 16/1.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .